Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2016 13:09

Με 90 αθλητές συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στον 34° Ημιμαραθώνιο Αχαΐας!

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου και αθλητών, πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο "34ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Αχαΐας" καθώς και οι παράλληλοι αγώνες δρόμου υγείας 10km, 1000 μέτρα για παιδιά Δημοτικού και 1000 μέτρα για Άτομα με Αναπηρία.

Τους αγώνες διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας (Σ.Δ.Υ.Πάτρας) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος και Νοτίων Ιονίων Νήσων και ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού –Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και οι εκατοντάδες φίλοι του μαζικού αθλητισμού που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος, απόλαυσαν όμορφους αγώνες σε μια πολύ καλή διοργάνωση.

Ο 34ος ημιμαραθώνιος δρόμος κινήθηκε σε μια επίπεδη και όμορφη διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος δίπλα στη θάλασσα, ξεκινώντας από τον Κάτω Αλισσό και μέσω της παλιά εθνικής οδού ο τερματισμός έγινε στη πλατεία Γεωργίου στη Πάτρα.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχε μαζικά, κάνοντας ουσιαστικά "επέλαση" στη Πάτρα με 90 δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα με δύο πούλμαν από τη πόλη της Καλαμάτας και που είχε φροντίσει άψογα ο ΣΔΥΜ, διοργανώνοντας μονοήμερη εκδρομή. Αρκετοί όμως ήταν οι συνοδοί και άλλα μέλη του συλλόγου, που μετακινήθηκαν με δικά τους μέσα, κάνοντας έτσι τη μεγαλύτερη οργανωμένη έξοδο που έχει κάνει ο ΣΔΥΜ σε αγώνα εκτός Μεσσηνίας, μετά από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Όπως ήταν αναμενόμενο η διοργάνωση τίμησε το σύλλογό μας και τον βράβευσε με αναμνηστικό έπαθλο ως ο πολυπληθέστερος σύλλογος των αγώνων.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν αρκετοί δρομείς του ΣΔΥΜ, σημειώνοντας νέα ατομικά ρεκόρ, ενώ σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις είχαμε από τη Σταυρούλα Μπάκα (1:42:26") και την Ελένη Εξερτζόγλου (1:45:43"), οι οποίες τερμάτισαν στη 1η και 3η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία τους (40-49) και την επίσης σημαντική διάκριση από τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος τερμάτισε 2ος στη κατηγορία του (60+) με χρόνο 1:44:03".

 

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τους διοργανωτές και όλα τα μέλη του για τη δυναμική παρουσία τους στους ανωτέρω αγώνες.