Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2013 16:27

Νικητής ο Πορτογάλος Ολιβέιρα στο Σπάρταθλον

Γράφτηκε από τον
Νικητής ο Πορτογάλος Ολιβέιρα στο Σπάρταθλον


Ο Πορτογάλος Ζοάο Ολιβέιρα τερμάτισε πρώτος στο άγαλμα του Λεωνίδα και αναδείχθηκε νικητής στο "31ο Σπάρταθλον". Πρώτος Ελληνας ήταν ο Στέργιος Αθανασιάδης που πήρε την 10η θέση.


Στην πέμπτη απόπειρα του ο Ζοάο Ολιβέιρα κατάφερε να πάρει τη νίκη στο "31ο Σπάρταθλον". Ο Πορτογάλος τερμάτισε στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη μετά από 23 ώρες, 29 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.
Ο Ολιβέιρα χαρακτήρισε "φανταστική" την εμπειρία, ενώ πέτυχε την 11η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον αγώνα.
Στο 25ο χιλιόμετρο ο Πορτογάλος προσπέρασε τον Ολλανδό Ζαν-Άλμπερ Λάντνικ,  ο οποίος προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο Ολλανδός έμεινε από δυνάμεις και εγκατέλειψε την προσπάθεια.
Δεύτερος, δύο ώρες μετά το νικητή, τερμάτισε ο Γερμανός Φλοριάν Ρέους (25 ώρες και 29.54 ο χρόνος του), ενώ μαζί διέσχισαν τη γραμμή του τερματισμού οι προηγούμενοι νικητές, ο Ιταλός Ιβάν Γκουντίν και ο Γερμανός Στου Θομς (25.54.49)
Πρώτος Έλληνας ήταν ο Στέργιος Αναστασιάδης στην 10η θέση σε 27 ώρες, 24 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Πρώτη γυναίκα ήταν η Ουγγαρέζα Σίλβια Λιούμπικτς με 28 ώρες, τρία λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα.
Στη διοργάνωση συμμετείχαν 321 αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες. Η απονομή των αναμνηστικών επάθλων στους νικητές έγινε χθες στη Λακωνική πρωτεύουσα.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ