Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2016 15:58

Με πολυάριθμη αποστολή ο ΣΔΥΜ στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Γράφτηκε από τον
Με πολυάριθμη αποστολή ο ΣΔΥΜ στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο ΣΔΥ Μεσσηνίας θα είναι και πάλι παρών στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, αυτήν του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που θα γίνει την προσεχή Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Ο σύλλογος της Μεσσηνίας μάλιστα θα συμμετέχει με πολύ μεγάλο αριθμό αθλητών, με 237 δρομείς (91 στο Μαραθώνιο, 117 στα 10 χλμ και 29 στα 5χλμ).

"Πρόκειται για το πολιτισμικό αθλητικό γεγονός που δημιούργησε παγκοσμίως το πρότυπο για παρόμοιες διοργανώσεις και που κερδίζει συνεχώς τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων αθλητών και θιασωτών. Από τότε που καθιερώθηκε ως Ολυμπιακό αγώνισμα χιλιάδες άνθρωποι επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα του πρώτου Μαραθωνοδρόμου τρέχοντας τη μία και μοναδική κλασική διαδρομή. Τα βήματα που απαιτούν πειθαρχία, υπομονή, επιμονή, σεβασμό και αφοσίωση στη διαδικασία. Δεν είναι ένας κοινός αγώνας μεγάλων αποστάσεων. Λειτουργεί ως σύμβολο, σ’ αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν ηττημένοι. Ο στόχος δεν είναι ο χρόνος, είναι ο τερματισμός. Στο τέρμα μοιράζονται όλοι τη νίκη. Ακόμα και αυτοί που δεν καταφέρνουν να τερματίσουν, συνεχίζουν να αγωνίζονται για να τα καταφέρουν μια επόμενη φορά", αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΔΥΜ η συμβουλή  του οποίου στους δρομείς είναι η εξής: "Μην προσθέτετε περισσότερο άγχος στον εαυτό σα τις τελευταίες μέρες. Απλά απολαύστε τη συμμετοχή σας. Θα είναι μια μοναδική εμπειρία για τον καθένα, ιδιαίτερα για τους πρωτάρηδες και θα επανεκτιμήσετε τον εαυτό σας ακόμη περισσότερο".