Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 16:26

ΟΑΜΚ: Τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά

Γράφτηκε από τον
ΟΑΜΚ: Τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας (Ο.Α.Μ.Κ), στο πλαίσιο της διάδοσης του πνευματικού αθλήματος του μπριτζ, θα δημιουργήσει για δεύτερη συνεχή  χρονιά στην πόλη μας τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών. 

Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για την Κυριακή 27/11 και ώρα 11 π.μ. στον ημιόροφο του ξενοδοχείου Pharae Palace.

Η σχετική ανακοίνωση του ομίλου, που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Κατσίποδας και η γραμματέας Καλλιόπη-Κλαίρη Μιχαλοπούλου, αναφέρει: 

"Το παιχνίδι του μπριτζ για τους μαθητές, είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να βελτιώσουν, μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού, την λογική και επαγωγική τους σκέψη. Το μπριτζ είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι που προσφέρει νοητική άσκηση. Η ενασχόληση με τα σύμβολα και τους αριθμούς της τράπουλας προϋποθέτει εστίαση και αυτοσυγκέντρωση. Η ταυτόχρονη παρουσία τριών άλλων παιχτών στο τραπέζι ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών ενώ παράλληλα ευνοεί την επικοινωνία με τους άλλους και την κοινωνικότητα. Επειδή το μπριτζ δεν είναι ατομικό άθλημα, αλλά έχει ως μονάδα το ζευγάρι, καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Επιπλέον , η ενασχόληση με το μπριτζ απομακρύνει τα παιδιά από τα τυχερά παιχνίδια και διάφορες επιβλαβείς ασχολίες που επηρεάζουν αρνητικά τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και τις σχολικές τους επιδόσεις. Τέλος, εκατομμύρια παιδιά όλων των ηλικιών στην Ευρώπη και την Αμερική ασχολούνται με το μπριτζ από τη σχολική περίοδο της ζωής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας με τους παρακάτω τρόπους.

 

Τηλεφωνικά: Κατσίποδας Δημήτριος 6974-898944. Μέσω της σελίδας του ομίλου μας, www.oamk.gr αλλά και από το facebook του ομίλου μας. Με mail στο oamkbridge@gmail.com.