Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 13:14

ΚΑΡΑΤΕ: Πετυχημένη παρουσία του Παμμεσσηνιακού στο Πανελλήνιο Κύπελλο

Γράφτηκε από τον

Με πρωτοφανή συμμετοχή αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο Βαρέων αθλημάτων το Πανελλήνιο Κύπελλο Καράτε Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών.

Συμμετείχαν περίπου 2.300 αθλητές από 122 συλλόγους σε ένα άκρως εντυπωσιακό διήμερο για το Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε. Η εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ). 

Ο Παμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε έλαβε μέρος με 21 αθλητές και αθλήτριες και κατέκτησε 19 μετάλλια (6 χρυσά – 5 ασημένια – 8 χάλκινα) πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. 

Οι αθλήτριες που ανέβηκαν στο βάθρο και εντυπωσίασαν με την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση  είναι οι εξής:

Κακούνη Αικατερίνη: 1η Θέση στο Κούμιτε (αγωνιστικό μέρος του Καράτε) στις Κορασίδες του 2008 και  2η Θέση στα Κάτα (τεχνικό μέρος του Καράτε).

Μητσέα Ράνια: 1η θέση στο Κούμιτε στις Γυναίκες  και  3 η Θέση στα Κάτα.

Σταυριανού Ελένη: 1η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία -30Κgr στις κορασίδες του 2006.

Κατερινοπούλου Ηλιάνα: 2η Θέση στο Κούμιτε στις Κορασίδες του 2004.

Κακούνη Σοφία: 3η θέση  στο Κούμιτε στις κορασίδες του 2008.

Καρανίκα Ηρώ: 3η θέση στο  Κούμιτε στις κορασίδες του 2005.

Λεμπέση Ιωάννα: 3η θέση στο Κούμιτε  στις κορασίδες του 2006.

Οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο είναι οι εξής: 

Κατερινόπουλος Νικόλαος: 2η θέση στα Κάτα και 1η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία  -30Κgr στους παίδες  του 2005.

Λαπιώτης Δημήτριος: 3η θέση στα Κάτα και 1η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία  -30Κgr στους παίδες του 2007.

Μπάλλας Ιωάννης: 1η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία  -30Κgr στους Παίδες του 2007.

Σταθόπουλος Συμεών: 2η θέση στα Κάτα και  3η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία  -35Κgr  στους παίδες του 2007.

Χασανάκος Αναστάσιος: 2η θέση στα Κάτα και 3η θέση στο Κούμιτε στην κατηγορία  -45Κgr  στους παίδες του 2003.

Μπάλλας Άγγελος: 3η θέση στα Κάτα στους Παίδες  του 2009.

Οι υπόλοιποι αθλητές κέρδισαν αρκετούς αγώνες και πολύτιμες εμπειρίες καθώς οι περισσότεροι  εξ αυτών αγωνίσθηκαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Κύπελλο και δεν ανέβηκαν στο βάθρο στις λεπτομέρειες: Οι αθλητές είναι οι εξής: Βασιλείου Παναγιώτης, Ζαχαρόγιαννης Σωκράτης, Ζόμπολας Γεώργιος, Ζόμπολας Φώτιος,  Κακούνης Περικλής, Κατερινόπουλος Κώστας, Κλείδωνας Δημήτρης και Σταθόπουλος Κωνσταντίνος. 

Ικανοποίηση προέδρου και προπονητών

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε σχετικά: «Για τις επιτυχίες που μας χάρισαν και πάλι οι αθλητές μας, θέλω να συγχαρώ  πρωτίστως την προπονητική μας ομάδα προεξέχοντος του Ευθύμιου Μπούρα που αγόγγυστα προσφέρει τις υπηρεσίες του 39 ολόκληρα χρόνια και του νέου αίματος που έρχεται με τον Χρυσό Βαλκανιονίκη μας Γιάννη Μπούρα. Ακόμα να ευχαριστήσω  τους δύο αθλητές που είχαν επιφορτιστεί το έργο να  βοηθούν τους προπονητές μας κατά τη διάρκεια των αγώνων  κ. Κακούνη Πανάγο και  κ. Μπάλλα Ανδρέα. Επίσης θέλω να απονείμω τα εύσημα σε όλους τους αθλητές που αγωνίσθηκαν με σθένος και προσήλωση στις οδηγίες των προπονητών μας, αλλά και στους γονείς αυτών των παιδιών που είναι άξιοι συμπαραστάτες στις προσπάθειες μας». 

Ο πρόεδρος της διαιτησίας για την Νότια Ελλάδα και  περιφερειακός εξεταστής ΝΤΑΝ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε κ.Ευθύμιος Μπούρας δήλωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα των παιδιών. Εάν συνυπολογίσουμε  την τεράστια συμμετοχή στους αγώνες και την παρουσία 30 και 40 ατόμων σε κάθε κατηγορία, τότε οι επιτυχίες των παιδιών παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Σίγουρα φάνηκε για μια ακόμη φορά η σωστή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται από όλους στο σύλλογο μας. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που εργάζονται με γνώση και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και αποζητούν πάντα το καλύτερο. Εύχομαι να συνεχίσουν οι αθλητές μας με τον ίδιο ζήλο και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει».  

Ο προπονητής Γιάννης Μπούρας επισήμανε τα εξής: « Μετά από μια περίοδο έντονης προσπάθειας  μέσα από την προετοιμασία για τους αγώνες κατορθώσαμε να δείξουμε πως βρισκόμαστε στην ελίτ του Ελληνικού Καράτε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές  και τους γονείς για την υποστήριξη και το ζήλο που έδειξαν και αποδεικνύουν διαρκώς για το άθλημα και το σύλλογο μας, καθώς το αποτέλεσμα που ήρθε αποτελεί προϊόν ομαδικής προσπάθειας. Με ικανοποίησε ιδιαίτερα ο τρόπος που αγωνισθήκαμε ως προς το τακτικό κομμάτι που πάντα χωρά βελτίωση και  γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον, αλλά είμαι πραγματικά περήφανος για το ήθος και τις αξίες που διέπουν τους αθλητές μας.  Κλείνοντας θέλω να επισημάνω ότι οι προπονήσεις  μας θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στις εγκαταστάσεις μας ( Φιλελλήνων και Ομήρου 6, δίπλα στο κολυμβητήριο), γιατί η ολοκλήρωση της μιας προσπάθειας, είναι το έναυσμα για την επόμενη». 

Το προσεχές Σάββατο ο Πρόεδρος της διαιτησίας στη Νότιο Ελλάδα, Ευθύμιος Μπούρας, θα παρευρεθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Αγίων Θεοδώρων που θα πραγματοποιηθεί προπόνηση του κλιμακίου Νοτίου Ελλάδος καθώς και Σεμινάριο διαιτησίας. Στο σεμινάριο θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος Κ.Ε.Δ. Κος Ιωάννης Κανέλλης με τον πρόεδρο διαιτησίας Νότιου Ελλάδος Κο Μπούρα Ευθύμιο.