Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 15:34

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: "Ενα εκατομμύριο ευρώ χαμένο για το κολυμβητήριο"

Γράφτηκε από τον

Με επιστολή του ο συντονιστής του Αθλητικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Α. Ψυχογιάννης κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο ευρώ χαμένο από το Δήμο Καλαμάτας για το κολυμβητήριο της πόλης.


«Με την αριθμ. Πρωτ. ΦΒ1/Ε5 4?338/6 9-1-2012 (αναρτημένη στο Διαύγεια) απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και της Κλιματικής Αλλαγής αποφασίστηκε  η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο πρόγραμμα «εξοικονομώ» με άνομο Βαθμολογίας 71,73 και Τελικός Π/Υ 1.000.000 και τελική δημ. δαπάνη 700.000 €. Τα χρήματα αυτά ποτέ δεν τα απορρόφησε ο Δήμος Καλαμάτας και μπαίνει το ερώτημα. Γιατί;
Θα προσπαθήσω να ανιχνεύσω την απάντηση από το τέλος προς την αρχή:
1) Το 2016 Φθινόπωρο στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ανακοινώθηκε του κλείσιμο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, γιατί σύμφωνα με το Γ.Π.Σ. Προβλέπεται πλατεία (Ξεχνάμε σε 50 μέτρα είναι το Πάρκο ΟΣΕ). Βέβαια το κλείσιμο ανακοινώθηκε χωρίς να ανακοινωθεί ο νέος χώρος κατασκευής Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
2) Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας  στα μέσα του 2016 περίπου, αποφάσισε την παραχώρηση δημοτικής περιουσίας 5,5 στρεμμάτων στην οδό Σφακιανάκη, για την κατασκευή ιδιωτικού κολυμβητηρίου. (Αλήθεια για 1) πόσο χρόνο έχει ισχύ η απόφαση του Δ.Σ., 2) Έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον Ιδιώτη, 3) Ποιός είναι ο Ιδιώτης;
3) Όλα αυτά τα χρόνια, πλην της αγοράς κουβερτών, δεν έχει γίνει καμία συντήρηση του Κολυμβητηρίου. Τα ζεστά νερά της υπερχείλισης φεύγουν στους αγωγούς όμβριων.
4) Το Δημοτικό Συμβούλιο με ευθύνη του έχασε το 1.000.000 €  που παραπάνω αναφέρω.
5) Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκμεταλλεύτηκε (όπως έκανε άλλος Δήμος π.χ. Ναυπλίου), την  απόφαση της ΓΓΑ και του Υπουργείου Παιδείας, για την άσκηση των παιδιών Δημοτικών Σχολείων στην Κολύμβηση.
Ρωτώ: Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης στο θέμα Κολυμβητήριο, είναι υπερασπιστής των συμφερόντων των Πολιτών ή επιφυλάσσει με τις πράξεις του ρόλο υπέρ του Ιδιωτικού Κολυμβητηρίου;
Θεωρώ ότι όποιες Παρατάξεις δεν αντιδράσουν στα παραπάνω, είναι συμμέτοχες στο διαχρονικό έγκλημα που διαπράττεται στο Κολυμβητήριο.