Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 13:36

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Στη Β' εθνική ανέβηκαν άνδρες και γυναίκες!

Γράφτηκε από τον
ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Στη Β' εθνική ανέβηκαν άνδρες και γυναίκες!

Μεγάλη επιτυχία για τον Ομιλο Αντισφαίρισης Καλαμάτας στο πρωτάθλημα Γ' εθνικής που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα. 

Η ομάδα της Καλαμάτας ταξίδεψε στην Πάτρα, με τη συνοδεία του προέδρου Διονύσιου Λαμπρόπουλου αλλά και άλλων μελών και φίλων του συλλόγου, με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στην κατηγορία Ανδρών και μία καλή εμφάνιση στην κατηγορία Γυναικών. 

Το τέλος των αγώνων βρήκε την Καλαματιανή ομάδα αήττητη και στις δύο κατηγορίες, με κέρδος την άνοδο στην Β' Εθνική για Άνδρες και Γυναίκες. 

Στην κατηγορία Ανδρών, ο Ο.Α.Καλαμάτας παρέταξε τους Παναγιώτη Καρελά και Νίκο Γαλάνη κόντρα στον «Σ.Α. Μεσσήνης», με τους φορμαρισμένους Καλαματιανούς αθλητές να επικρατούν σε μονά και διπλό με 2-0 σετ. Στην επόμενη αναμέτρηση με την γηπεδούχο Α.Ε.Τ. Νίκη Πατρών, η οποία είχε και αυτή αξιώσεις για άνοδο, ο ΟΑΚ παρατάχθηκε με το "βαρύ πυροβολικό", τον Πρωταθλητή Καλαμάτας και νυν τεχνικό σύμβουλο του ομίλου Χρήστο Χριστόπουλο και τον Βίκτωρα Χριστόπουλο (περσινή  μεταγραφή από τον Α.Ο.Α.Φιλοθέης). Ενώ ο Βίκτωρας Χριστόπουλος "καθάρισε" το ματς χωρίς απώλεια σετ, ο Χρήστος αντιμετώπιζε έναν από τους πιο δυνατούς αθλητές στην Ελλάδα, τον Στέφο, αλλά ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 6-7/1-4 έκανε τη μεγάλη ανατροπή και λύγισε τον Πατρινό αθλητή στο τρίτο σετ, σφραγίζοντας την είσοδο της Καλαμάτας στον τελικό. 

Οι αναμετρήσεις του τελικού κόντρα στον Ο.Α.Ρίου, όπου και πάλι αγωνίστηκαν οι Χρήστος και Βίκτωρας Χριστόπουλος, ήταν για γερά νεύρα, καθώς αμφότεροι οι Καλαματιανοί αθλητές έπρεπε να φτάσουν στη "ρώσικη ρουλέτα" του tiebreak για να πάρουν την πολυπόθητη νίκη-άνοδο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βίκτωρας Χριστόπουλος μηδένισε δύο συνεχόμενα matchpoint, και "έκλεψε" με μεγάλη ψυχραιμία το κρίσιμο ματς στέλνοντας στον έβδομο ουρανό την ομάδα και τους Καλαματιανούς φίλους που συνόδευαν την αποστολή. 

Στις γυναίκες, η μεταγραφή της Χαλκιδαίας αθλήτριας, Σίντιας Καρκαλή, αποδείχθηκε χρυσή, με το νέο απόκτημα της Καλαμάτας να μην χάνει ούτε σετ σε όλες τις αναμετρήσεις και με παρτενέρ την πολύ δυναμική 14χρονη Καλαματιανή πρωταθλήτρια Αγγελική Κουλουμπού να «σκορπάνε» τις αντίπαλες ομάδες στα διπλά. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του συλλόγου η ομάδα των γυναικών καταφέρνει να κερδίσει την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.