Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 19:03

Νικητής ο Λουκάτος στο Πελοποννησιακό πρωτάθλημα 9μπαλου μπιλιάρδου

Γράφτηκε από τον

Ο Δημήτρης Λουκάτος ήταν ο νικητής στο φετινό Πελοποννησιακό ανοικτό πρωτάθλημα 9 μπιλιάρδου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου στη αίθουσα του "TOP Billiards". 

Ο 23χρονος αθλητής, που δεν ανήκει σε κάποιο σύλλογο, αγωνίστηκε ως ανεξάρτητος από το Αίγιο και κατάφερε να βγάλει εκτός τελικού, τον περσινό νικητή Γιάννη Χαρλαύτη, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση επικρατώντας στον μικρό τελικό του Νίκου Ξενοπανάγου.

Στον τελικό αντιμετώπισε τον Δημήτρη Χριστόπουλο του Α.Σ.Μ. Καλαμάτας, ο οποίος και πέρσι έφτασε στον τελικό, όμως έχασε από τον Χαρλαύτη.

Ο τελικός ήταν συναρπαστικός σε εξέλιξη με εναλλαγές στο σκορ, αλλά ο Λουκάτος, που είχε από την αρχή το προβάδισμα, παρότι ισοφαρίστηκε σε 8-8, κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 11-8.

Μετά τον τελικό έγινε η απονομή των κυπέλλων στους Δ. Χριστόπουλο και Δ. Λουκάτο, ενώ με την ολοκλήρωση του μικρού τελικού, δόθηκαν τα κύπελλα στους Ι. Χαρλαύτη (3ος) και Ν. Ξενοπανάγο. 

Αφιερωμένη στον Βασιλόγιαννη

Η φετινή διοργάνωση, που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Βασιλόγιαννη, αθλητή του Α.Σ.Μ. Καλαμάτας, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Μάλιστα, πριν την έναρξη των αγώνων κρατήθηκε 1 λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Στο πρωτάθλημα, εκτός από τους αθλητές του Α.Σ.Μ. Καλαμάτας συμμετείχαν και αθλητές από συλλόγους της Πάτρας, της Κορίνθου, της Σπάρτης, αλλά και ανεξάρτητοι, όπως ο νικητής Δ. Λουκάτος. 

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού μίλησαν στο "Notosport", οι δύο φιναλίστ. Ο νικητής του πρωταθλήματος Δημήτρης Λουκάτος, δήλωσε: «Ήταν όλα μια χαρά, άψογη φιλοξενία, αρκετά καλή αίθουσα για τους αγώνες. Έχω βγει πρώτος άλλη μια φορά το 2013 σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα β' κατηγορίας που διεξήχθη στην Αθήνα. Πρώτη φορά κερδίζω σε Πελοποννησιακό τουρνουά την 1η θέση. Αφιερώνω αυτή την νίκη στον παππού μου Δημήτρη που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες. Σίγουρα σημαίνει κάτι αυτή η νίκη, γιατί δεν έχω κερδίσει ξανά σε Πελοποννησιακό πρωτάθλημα. Ήμουν πολύ νευρικός στη διάρκεια του τελικού, προσπάθησα να κάνω τα λιγότερα λάθη και έτσι κατάφερα να πάρω τη νίκη».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Χριστόπουλος μας είπε: «Σίγουρα κάθε χρόνο η διοργάνωση είναι καλύτερη. Φέτος είχε αρκετές συμμετοχές και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Όσον για τον τελικό και φέτος ήταν ανταγωνιστικός. Πιστεύω ότι κέρδισε ο καλύτερος, συγχαρητήρια στο Δημήτρη Λουκάτο για τη νίκη του. Από εκεί και πέρα με υπομονή, επιμονή θα συνεχίζω να αγωνίζομαι σε τέτοια τουρνουά στοχεύοντας στην πρωτιά. Όπως και πέρσι πήρα τη 2η θέση, όμως δεν υπάρχει απογοήτευση. Η ήττα αυτή με πεισμώνει ώστε να προσπαθήσω να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο και να παρουσιαστώ πιο ανταγωνιστικός στα επόμενα τουρνουά.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές, που και φέτος έκαναν το καλύτερο, ώστε να κυλήσει ομαλά το πρωτάθλημα, που ήταν επίσης ανταγωνιστικό, όπως και την προηγούμενη χρονιά και βοήθησαν τους συμμετέχοντες να αγωνιστούν χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα».