Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2016 14:09

ΓΚΟΛΦ - COSTA NAVARINO: Μέχρι τις 20 Γενάρη οι εγγραφές για το τουρνουά Messinia Pro-Am

Γράφτηκε από τον

Στον βραβευμένο Golf προορισμό της Ευρώπης στην Costa Navarino θα διεξαχθεί από 21 έως 24 Φεβρουαρίου του 2017, το διεθνές τουρνουά Golf Messinia Pro-Am.

Οι 30 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην πρώτη διοργάνωση έχουν σχεδόν συμπληρωθεί, ενώ οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2017. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες γκόλφερ σπεύδουν λοιπόν να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο τουρνουά. 

Με την Costa Navarino να αποτελεί άλλωστε έναν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου, οι συμμετέχοντες γκόλφερ, αναμένεται να απολαύσουν τον Φεβρουάριο το εξαιρετικό Μεσσηνιακό κλίμα και τον ήπιο χειμώνα. 

Ο Μπέρναντ Λάνγκερ επί δύο φορές US Masters Champion του Ryder Cup και σχεδιαστής του The Dunes Course, της Costa Navarino δήλωσε: «Μετά τα δύο πρόσφατα βραβεία που έλαβε φέτος η Costa Navarino από την IAGTO και το IGTM, είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό ότι το 2017 ξεκινά με το πρώτο Messinian Pro-Am. Η έναρξη του τουρνουά γίνεται σε συνέχεια μιας χρονιάς,  που το γκολφ επανήλθε δυναμικά ως ολυμπιακό άθλημα από το 1904, αποδεικνύοντας την αφοσίωση της Costa Navarino τόσο στο γκολφ, όσο και στο γκολφικό τουρισμό και την καθιέρωση του τουρνουά ετησίως στο εγγύς μέλλον. Το τουρνουά παρουσιάζει μια μεγάλη ευκαιρία για να παραστούν κορυφαίοι παίκτες γκολφ από όλο τον κόσμο, σε έναν προορισμό παγκόσμιας κλάσης, πρωτοφανούς φυσικού κάλλους, ιστορικής και γαστρονομικής κληρονομιάς. Είμαι βέβαιος ότι, παράλληλα με το τουρνουά, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και τη γνήσια φιλοξενία των Μεσσηνίων. Το τουρνουά αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!".

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στα δύο γήπεδα γκολφ The Dunes Course & The Bay Course. 

Στο The Dunes Course, οι αθλητές θα παίξουν γκολφ ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με εκπληκτική θέα στον ποταμό Σέλλα και το Ιόνιο πέλαγος. 

Αντίστοιχα, στο The Bay Course, θα ακολουθήσουν μια εκπληκτική διαδρομή ανάμεσα σε λόφους και ελαιώνες με θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου. 

Σύμφωνα με την τελευταία διάκρισή της, η Costa Navarino έλαβε την εξαιρετικά σημαντική διάκριση European Golf Resort of the Year 2017 στα βραβεία που απονεμήθηκαν από τη Διεθνή Ένωση Golf Tour Operators (IAGTO). 

Κάθε ομάδα θα αγωνιστεί συνολικά σε 54 τρύπες, 18 οπές ανά ημέρα, ενώ θα βραβευθούν οι 3 καλύτεροι επαγγελματίες και οι 3 καλύτερες ομάδες που θα διακριθούν. Επιπλέον, ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν σε κατηγορίες ανδρών και γυναικών.

Οι εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής για το 1ο Messinia Pro Am συνεχίζονται για λίγες ημέρες ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

Tο 1ο Messinia Pro Am, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των PGAs of Europe, της PGA of Greece, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος (ΕΘΝ.Ο.Α).