Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 19:19

Μπάκα: "Στο μυαλό μου πάντα υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες"

Γράφτηκε από τον

Η Βασιλική Μπάκα είναι το νέο αστέρι, του κολυμβητικού τμήματος του Δικεφάλου.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Καλαματιανή κολυμβήτρια έχει γράψει ήδη το όνομά της, σε κορυφαίες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μόλις στα 15 της έκανε το… μπαμ πρωταγωνιστώντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών με διακρίσεις και δύο αργυρά μετάλλια στα 100 και 200 μέτρα ελεύθερο αντίστοιχα.

Φυσικά, η Μπάκα δεν άργησε να χτυπήσει την πόρτα της Εθνικής Ομάδας. Τον Ιούλιο του 2014 κατετάγη 6η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στην Ουτρέχτη. Τόσο η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Σιγκαπούρης και η 12η καλύτερη επίδοση στο κόσμο, όσο και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα της Τραπεζούντας, αποτέλεσαν ουσιαστικά το «διαβατήριο» για το μεγάλο άλμα στην καριέρα της. Η στιγμή αυτή δεν άργησε να έρθει…

Το όνειρο των ΗΠΑ γίνεται πραγματικότητα όταν το Πανεπιστήμιο North Carolina της προσφέρει υποτροφία, για να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και να εκπροσωπήσει, το πολιτειακό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Και κάπου εδώ έρχεται ο ΠΑΟΚ. Με συντονισμένες προσπάθειες οι άνθρωποι του τμήματος, κατάφεραν να ντύσουν τη Βασιλική στα ασπρόμαυρα, ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος το καλοκαίρι του 2017.

Η 18χρονη αθλήτρια μίλησε αποκλειστικά στο INPAOK από την Βόρεια Καρολίνα όπου βρίσκεται για σπουδές.

Αναλυτικά η συνέντευξή της:

-Πώς προέκυψε για σένα η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Μου άρεσε ιδιαίτερα το περιβάλλον. Οι άνθρωποί του είναι δίπλα στους αθλητές και έτσι θέλησα να κάνω αυτή την αλλαγή».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον;

«Μέσα στο μυαλό μου πάντα υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες και συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Βέβαια για κανένα λόγο δεν θα βάλω στην άκρη τις σπουδές μου».

-Πώς είναι η καθημερινότητά σου στις ΗΠΑ και ποιο το αντικείμενο των σπουδών σου; Είναι τα πράγματα όπως τα περίμενες;

«Η καθημερινότητα στις ΗΠΑ απαιτεί πρόγραμμα και οργάνωση αν θέλεις να συνδυάζεις προπονήσεις και σπουδές. Ιδιαίτερα σε πανεπιστήμια σαν το NC STATE που είναι ανάμεσα στα τοπ πέντε πανεπιστήμια στην κολύμβηση. Oι απαιτήσεις εδώ είναι περισσότερες. Το αντικείμενό μου είναι Business Administration. Η μέρα μου ξεκινάει από πολύ νωρίς το πρωί με πρωινή προπόνηση. Στη συνέχεια μαθήματα και έπειτα ξανά στην πισίνα για την δεύτερη προπόνηση. Μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ευχαριστημένη και από τους προπονητές και από το κλίμα στην ομάδα, το οποίο μας ωθεί να προσπαθούμε συνεχώς και λίγο περισσότερο».

-Αυτό το διάστημα είσαι εκεί, σωστά; Πότε θα έρθεις στην Ελλάδα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις σου με τον ΠΑΟΚ;

«Για τον ΠΑΟΚ θα κολυμπήσω τον Ιούνιο στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών. Ενδεχομένως και σε κάποιο grand prix το Μάιο».

-Ποια είναι η μεγαλύτερη στιγμή έως τώρα στην καριέρα σου;

«Θεωρώ πως οι μεγαλύτερες στιγμές για μένα είναι οι συμμετοχές μου σε τελικούς και ημιτελικούς ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων αντίστοιχα».

 

Πηγή: inpaok.com