Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2016 16:00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου

Γράφτηκε από τον
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου

Για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Καστόρι Λακωνίας, ο 4ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου.

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, με τη παρουσία εκατοντάδων δρομέων απ' όλη την Ελλάδα, αλλά και δρομέων από το εξωτερικό.
Ο Σ.Δ.Υ. Μεσσηνίας και φέτος συμμετείχε με πάνω από 20 δρομείς, ενώ πολλά μέλη και συνοδοί βρέθηκαν στο Καστόρι ως επισκέπτες, για να απολαύσουν την όμορφη περιοχή του καταπράσινου Ταϋγέτου.
Ο αγώνας ήταν υπό την αιγίδα του αθλητικού οργανισμού Σπάρτης και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ενώ μεγάλη συμβολή είχαν τοπικές ενώσεις και διάφοροι σύλλογοι.
Η ανακοίνωση του ΣΔΥΜ περιγράφει: "H διαδρομή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική κατά το μεγαλύτερο μέρος της και αποτελείτο από μονοπάτια, τα οποία βρίσκονταν στην καρδιά του Ταϋγέτου, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση από καστανιές, έλατα, ρυάκια, που σε ανάγκαζε να ζεις μοναδικές στιγμές ηρεμίας και απόλαυσης της φύσης, παρά την προσπάθεια που κατέβαλες για τον αγώνα. Η απόσταση που διένυσαν οι δρομείς ήταν 22.400μ, που ξεκίνησαν και τελείωσαν στη πλατεία του Καστορείου, από τα 440μ υψόμετρο και φθάνοντας στο ψηλότερο σημείο του αγώνα στα 1407μ . 
Ήταν μία εξαιρετική οργάνωση με πολλούς εθελοντές σε πολλά και δύσκολα σημεία της διαδρομής, σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, με άφθονη τροφοδοσία από ισοτονικά, σνακ, ξηρούς καρπούς και με υπέρβαση στη φιλοξενία. Σε καλωσόριζαν με φρέσκο τσάι και μέλι Ταϋγέτου, ενώ στο τέλος όλοι προμηθεύτηκαν παραδοσιακή ζεστή φασολάδα, λουκάνικα χωριάτικα, παστό, ελιές και φρέσκο χωριάτικο ψωμί και όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος για αθλητές και επισκέπτες.
Στον αγώνα τερμάτισαν 383 αθλητές και αθλήτριες, ενώ ο αρχικός αριθμός συμμετοχών άγγιξε τους 654, αλλά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ανάγκασαν πολλούς να μείνουν στα σπίτια τους.
Νικητές στους άντρες ήταν 1ος ο Απόστολος Μέμος με χρόνο 2:04:19", 2ος ο Γεώργιος Μπατάς με χρόνο 2:09:05" και 3ος ο Νίκος Πάλλης με 2:09:38".
Στις γυναίκες 1η τερμάτισε η Μυρσίνη Κολυφά σε 2:32:02", 2η η Αντιγόνη Θεοδώρου σε 2:49:37" και 3η η Νίκη Παναγούλια σε 2:56:10".
Επιτυχίες όμως είχαμε και από πλευράς συλλόγου, όπου βραβεύτηκαν ο Στέφανος Σερεμέτης με χρόνο 2:12:12' τερματίζοντας 6ος στη γενική κατάταξη και 2ος στην κατηγορία του (30-39). ο Εμιλιάνο Κάνο με χρόνο 2:20:24" στην 13η θέση της γενικής και 3ος στην κατηγορία του (17-29) και τέλος η Σταυρούλα Μπάκα τερμάτισε 3η στη κατηγορία της πάνω των 40 ετών με χρόνο 3:16:43".
Παράλληλα διεξάχθηκε και παιδικός αγώνας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.
Είναι σημαντικό να επιβραβεύσουμε και να συγχαρούμε την μεγάλη, πραγματικά, προσπάθεια των διοργανωτών, ώστε ο συγκεκριμένος αγώνας να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και να καθιερώνεται χρόνο με το χρόνο ίσως, ως ο πρώτος μεγάλος αγώνας βουνού στην Ελλάδα».