Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2016 19:39

ΣΕΓΑΣ: Το πρόγραμμα Kids athletics επιστρέφει στα Δημοτικά σχολεία

Γράφτηκε από τον

Τη σχετική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας πήρε ο ΣΕΓΑΣ κι έτσι το πρόγραμμα Kids Athletics επιστρέφει στα Δημοτικά σχολεία, προκειμένου να δώσει ερέθισμα στους μικρούς μαθητές-αθλητές να ασχοληθούν και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στον στίβο και παράλληλα να λειτουργήσει και ως εφαρμογή ανεύρεσης ταλέντων.


Το πρόγραμμα θα τρέξει σε συνεργασία με τις τοπικές ΕΑΣ και τους σωματειακούς προπονητές της εκάστοτε περιοχής. Ηδη ομάδες εργασίας ανά ΕΑΣ έχουν σχηματιστεί και από το τέλος του επόμενου μήνα αναμένεται να αρχίσουν επισκέψεις στα σχολεία.
Πάντως, αυτή δεν θα είναι η μοναδική δράση προώθησης του αθλήματος. Η ομοσπονδία βρίσκεται σε επαφή με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων), προκειμένου το Kids Athletics να ενταχθεί στα προγράμματα άθλησης των Δήμων. Παράλληλα μέσα στο 2017 το ΟΑΚΑ και το Καυτανζόγλειο θα αποτελέσουν σταθερές βάσεις υλοποίησης του προγράμματος. Κάτι ανάλογο υπάρχει η πρόθεση να γίνει και σε πόλεις της Περιφέρειας, ώστε περισσότερα παιδιά και γονείς να έχουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στο στίβο.
Η ανεύρεση ταλέντων και η προσέλκυση περισσότερων παιδιών στο στάδιο αποτελεί από τους βασικούς στόχους της ομοσπονδίας τη χρονιά που έρχεται και αποδεικνύεται και από τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν κατά τη διάρκεια του έτους. Ο ΣΕΓΑΣ επέκτεινε για μία ακόμη χρονιά τη συνεργασία με την IAAF για την εκτέλεση του προγράμματος Kids Athletics.
πηγή ΑΠΕ