Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2016 17:18

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Θετικός απολογισμός στον Αργη Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Πλούσιο σε αγωνιστική δράση ήταν το τελευταίο τετράμηνο του 2016 για τον Αργη Καλαμάτας. Στις τάξεις του Καλαματιανού συλλόγου υπάρχει ικανοποίηση για την επιτυχίες των αθλητών του ενώ με ανακοίνωση του κάνει τον απολογισμό του κολυμβητικού τμήματος από τον Σεπτέμβριου μέχρι σήμερα με το πρόσημο να είναι θετικό.


"Ας αρχίσουμε από το αγωνιστικό κομμάτι όπου η ομάδα μας συμμετείχε σε δύο αγώνες κολύμβησης, στην πρώτη ημερίδα που διεξήχθη στη Πάτρα στις 19 Νοεμβρίου και στο κύπελλο ΚΟΑΤ στη Τρίπολη. Εκεί εκπροσωπησαν τον Αργη 18 άτομα από την προαγωνιστική. Ήταν το πρώτο τεστ της χρονιάς για τα δελφίνια μας και παρόλο το άγχος και την έλλειψη προετοιμασίας οι επιδόσεις κρίθηκαν ικανοποιητικές και κατακτήσαμε και 14 θέσεις στην πρώτη τριάδα με τους: Α. Πατικοπούλου 3 πρώτες θέσεις, Α. Μαζαράκη μία πρώτη θέση, Λ. Δρακοπούλου μια δεύτερη θέση, Ν. Μπάκας 2 τρίτες θέσεις, Σ. Λυμπερόπουλος 3 τρίτες θεσεις, Θ. Γκέγκα 2 τρίτες θέσεις, Χ. Στρακινάρ μια τρίτη θέση και Κ. Γεωργακόπουλος μια τρίτη θέση.
Στους δεύτερους αγώνες, στο κύπελλο ΚΟΑΤ στη Τρίπολη η ομάδα της προαγωνιστικής είχε συμμετοχή με 19 παιδιά. Ο συναγωνισμος ήταν αυξημένος καθώς είχε συμμετοχή και από σωματεία της Αθήνας και όχι μόνο της περιφέρειας. Τα παιδιά εκεί κατάφεραν να κατακτήσουν 8 μετάλλια (Μπάκας 1 ασημένιο, Πατικοπούλου 2 ασημένια, Δρακοπούλου 2 ασημένια,  Γεωργακόπουλος 1 ασημενιο, ο μικρός Γεωργιόπουλος 1 χάλκινο και ο Λυμπερόπουλος 1 χάλκινο επίσης), καθώς και να σπάσουν τα ατομικά τους ρεκόρ.
Φέτος όπως έχουμε αναφέρει ξανά στην ομάδα μας έχουμε την προσθήκη αρκετών νέων μελών που προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Σκοπός μας είναι σαν ομάδα να μεταδωσουμε την αγάπη για το κολύμπι σε όλα τα παιδιά καθώς επίσης και να μάθουν στη ζωή τους να αγωνίζονται πάντα χωρίς να τα παρατουν ποτέ! Τα παιδιά που αγωνίστηκαν είναι τα εξής: Νικόλαος Μπάκας, Δημήτρης Μιχαλοπουλος, Μαριλιάνα Γεωργιάδη, Ολγα Πλεμμένου, Αρτεμης Πατικοπούλου, Χρυσάνθη Στρακιναρ, Λευκή Δρακοπουλου, Αννα Μαζαρακη, Ηρώ Γεωργουλέα, Γεωργία Ηλιοπούλου, Ευα Βρυώνη, Σταύρος Λυμπερόπουλος, Παναγιώτης Μπουσμπουρας, Παντελής Τσιχριτζης, Γιώργος Γεωργιόπουλος, Δώρα Γκέγκα, Ελένη Σωτηροπουλου,  Κώστας Γεωργακόπουλος, Γιώργος Θάνος.
Η αγωνιστική μας ομάδα μετείχε κι αυτή στην πρώτη χειμερινή ημερίδα μαζί με την προαγωνιστική στην Πάτρα κι επίσης στο 11ο κύπελλο ΚΟΑΤ στην Τρίπολη.
Παρά τις πάρα πολλές ελλείψεις από οργανωτικής άποψης στην χειμερινή ημερίδα της Πάτρας, οι αθλητές μας αγωνιστικής και προαγωνιστικής ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στο αγωνιστικό κομμάτι και δικαίωσαν τους προπονητές τους, οι μεν μικροί κατακτώντας μετάλλια, οι δε της αγωνιστικής ομάδας με χρόνους αναμενόμενους για την περίοδο και επίτευξη- όπως ήταν αναμενόμενο- ορίων συμμετοχής στο χειμερινό πρωτάθλημα, το οποίο είναι και ο χειμερινός μας στόχος.
Τα όρια για τη συμμετοχή τους στο χειμερινό πρωτάθλημα (10-12 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ) μετά και το κύπελλο του ΚΟΑΤ, έχουν ήδη πιάσει οι (γεν.2000):Αθ. Αθανασοπούλου 50μ.ελ, (γεν.2003) Αν. Αθανασουλάκης 100-200μ.πετ, 400μ.ελ και 400μ.μ.ατ, Ορ. Βλάσσης 50-100μ.ελ, 50-100μ.πετ, Ευθ. Σταθοπούλου 50-100μ.ελ, 50-100-200μ.ύπτ, Σταν Πετρονέλα 50μ.πρόσθιο, (γεν.2004) Πην. Τηγανέα 50-200μ.ύπτ, 100-200-400μ.ελ.
Οι παραπάνω αθλητές καθώς και οι Ηλ. Αθανασόπουλος, Π. Φίσκιλης, Ι. Βαλσαμάκης, Αλ. Σολωμάκος και η νέα στην αγωνιστική ομάδα Μαρία Γεωργιοπούλου, θα έχουν δύο ακόμη ευκαιρίες για να πιάσουν τα όρια συμμετοχής στο  χειμερινό πρωτάθλημα, στις 14/1/2017 στην Τρίπολη και στις 20-22/1/2017 στην Αθήνα
Να σημειωθεί ότι ο Φίσκιλης και ο Αθανασόπουλος παρά το ότι σπουδάζουν, εξακολουθούν να αγωνίζονται με τα χρώματα του Αργη, ο δε Φίσκιλης μάλιστα, έφερε στο σωματείο και τρία μετάλλια (ένα αργυρό και δύο χάλκινα) μετέχοντας στο swim Christmas cup στην Πάτρα.
Τέλος, οι προπονήσεις της ομάδος μας γίνονται καθημερινά από τς 4-7  καθώς επίσης πραγματοποιουνται και εγγραφές καθ όλη τη χρονιά».