Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 14:43

ΣΤΙΒΟΣ: Στην Καλαμάτα η προετοιμασία του ΓΣ Γλυφάδας

Γράφτηκε από τον
ΣΤΙΒΟΣ: Στην Καλαμάτα η προετοιμασία του ΓΣ Γλυφάδας

Στην Καλαμάτα βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες για προετοιμασία η ομάδα στίβου του ΓΣ Γλυφάδας.

Ο Αθηναϊκός σύλλογος, που πρωταγωνιστεί στον Ελληνικό στίβο, επέλεξε την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για την προετοιμασία των πρωτοκλασάτων αθλητών του οι οποίοι ετοιμάζονται για το πανελλήνιο κλειστού στίβου που θα γίνει στις 18-19 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ.

Προπονητής στην ομάδα της Γλυφάδας είναι ένας Μεσσήνιος, ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν είχε σημαντικές επιτυχίες ως αθλητής. Ο λόγος για τον Μανώλη Χάντζο ο οποίος κατέχει από το 1981 το πανελλήνιο ρεκόρ στα 3 χιλιόμετρα των εφήβων ενώ είναι πρώην κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ και στα 10 χιλιόμετρα. 

Κατάγεται από το Μελιγαλά και ήταν επί σειρά ετών αθλητής του Ολυμπιακού Πειραιώς με τον οποίο είχε σημαντικές επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια είναι προπονητής στην Γλυφάδα η οποία βρίσκεται σε ανοδική πορεία στον κλασικό αθλητισμό.

Χάντζος: "Ολα πήγαν καλά"

Ο έμπειρος προπονητής έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την 10ήμερη παραμονή στην Καλαμάτα και την προπόνηση που έγινε: "Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν πάντα την προετοιμασία εδώ. Γνωρίζω άλλωστε την Καλαμάτα και το Δημοτικό Στάδιο αφού εκεί έκανα προπονήσεις στο παρελθόν ως αθλητής. Η προπόνηση πήγε πολύ καλά και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την παραμονή μας. Χρησιμοποιήσαμε το Δημοτικό Στάδιο και την αίθουσα με τα βάρη ενώ προπονήσεις έγιναν και σε δρόμους της Βέργας αλλά και στην άμμο. Θέλω να ευχαριστήσω το ξενοδοχείο "Elite" για την άψογη φιλοξενία, τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων αλλά και τον γυμναστή Χρήστο Μπένο που μας εξυπηρέτησε σε ότι χρειαστήκαμε", τόνισε ο Μ. Χάντζος που σχολίασε την σταθερά καλή παρουσία της Γλυφάδας στο στίβο: "Γίνεται μια καλή προσπάθεια. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1997 και τα τελευταία 10 χρόνια είναι μέσα στα 10 καλύτερα σωματεία, από τα 350 της χώρας που βαθμολογούνται. Υπάρχει και η κατάκτηση του πρωταθλήματος γυναικών το 2015". 

Ποιοι ήρθαν στην Καλαμάτα

Την ομάδα της Γλυφάδας που προετοιμάστηκε στην Καλαμάτα απαρτίζουν 6 αθλητές. Ο Θάνος Καλάκος πέρυσι ήταν 1ος στα 800 μέτρα των εφήβων και 3ος στα 800 μέτρα των ανδρών ενώ με 1.50'49'' έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιουλίου στην Ιταλία. 

Η Ευαγγελία Ζυγόρη είχε ένα τραυματισμό που την κράτησε μακριά από την δράση το 2016, όμως το 2015 ήταν δεύτερη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 400 μέτρα, χρονιά όπου η Γλυφάδα πήρε τον τίτλο στις γυναίκες.

Ο 15χρονος Γιώργος Μαθιόπουλος ήταν 1ος στα 1000 μέτρα των παμπαίδων Α' και ο Χρήστος Χριστόπουλος 1ος στον ανώμαλο δρόμο το 2015, πιάνοντας μάλιστα το όριο για το Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα. 

Η Ανθή Κυριακοπούλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2015 ήταν 2η στα 1500 μέτρα των γυναικών ενώ η Κωνσταντίνα Χάντζου, κόρη του Μιχάλη Χάντζου, ήταν 3η στα 100 μέτρα παγκορασίδων Α'.