Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 15:29

Διπλή βράβευση για τον Παναγιώτη Δούση

Γράφτηκε από τον
Διπλή βράβευση για τον Παναγιώτη Δούση

 

Οι βραβεύσεις συνεχίζονται για τον Μεσσήνιο Παναγιώτη Δούση, ο οποίος στα 84 του εξακολουθεί να παίρνει μέρος σε αγώνες και να διακρίνεται.

Ο αειθαλής δρομέας βραβεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου από το Δήμο Σπάρτης και την περασμένη Κυριακή από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασιάς και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ο οποίος τόνισε ότι ο Παναγιώτης Δούσης είναι άνθρωπος φαινόμενο στον αθλητισμό που διαθέτει τεράστια ψυχική δύναμη, πίστη και με πολύ υπομονή και επιμονή έφθασε τόσο πιο ψηλά και του ευχήθηκε και άλλες νίκες τα επόμενα χρόνια. Ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, συνεχάρη τον Π Δούση,, καθώς και τους  Σπάρτιάτες Δρομείς και Σπαρταθλητές Αναστάσιο Τσούλο και Κωνσταντίνο Λαμπρινό, που επίσης βραβεύτηκαν. 

 

Ο κ. Βολιώτης έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Δούση που σε αυτή την ηλικία συνεχίζει να αγωνίζεται, με το Σώμα να μένει έκπληκτο από την καριέρα του και τους αριθμούς μεταλλίων. Δεν έλειψε μάλιστα και η συγκίνηση όταν ο κ. Δούσης μίλησε για την μάχη που έδωσε με την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του και πως ο αθλητισμός έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να βγει νικητής στο μεγαλύτερο αγώνα . Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά ότι είναι ο μοναδικός αθλητής στον κόσμο που αγωνίζεται χωρίς στομάχι.  Ο δήμαρχος του απένειμε χρυσό κλωνάρι ελιάς.