Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 14:47

Πεζοπορία του Ευκλή την Κυριακή στη Μεσσηνιακή Μάνη

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ο Ευκλής θα εξορμήσει στην Μεσσηνιακή Μάνη και στα όμορφα χωριά της, στην 1η δράση του πεζοπορικού τμήματος το 2017. Τα μέλη του Ευκλή θα πεζοπορήσουν το μονοπάτι από την Σαϊδόνα έως το Προάστιο.

Η ανακοίνωση του Ευκλή αναφέρει: 

«Το μονοπάτι είναι εύκολο, κατηφορικό και με Α' βαθμό δυσκολίας, ενδύκνειται και για αρχάριους, περίπου 3 ωρών πεζοπορία. Στο διάβα μας θα συναντήσουμε και θα θαυμάσουμε το πετρόκτιστο μονότοξο γεφύρι, που ενώνει τα χωριά. Επίσης θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων και την Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που συναντούμε στο δρόμο μας.

Ένα σπουδαίο λατομείο, που δεν λειτουργεί πια, θα συναντήσουμε, εκεί που γινόταν η επεξεργασία του Πορόλιθου (Ποριά) στο χωριό Προάστιο. Όπου σε πολλά σπίτια της Μάνης έχει χρησιμοποιηθεί ο Πορόλιθος.

Το ραντεβού μας είναι στα γραφεία του Συλλόγου Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) στις 9 π.μ. Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτ/τα και το κόστος 5 ευρώ (βενζίνη στο οδηγό σας) και 2 ευρώ (μέλη) ή 5 ευρώ (μη μέλη) στον Σύλλογο.

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί και με ελαφριά βροχή ή και πολύ κρύο, γι' αυτό να έχετε μαζί σας αδιάβροχο, ζεστά ρούχα, σκουφί, γάντια και μία 2η αλλαξιά ρούχα».

 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον έφορο πεζοπορίας Ανάργυρο Βλάχο (τηλ.  6947320585) και στον ταμία του συλλόγου Γεώργιος Γκιουλέας (τηλ. 6988924016).