Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 13:45

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Εκοψε πίτα και βράβευσε τους αθλητές του (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Σε μια ωραία εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη το βράδυ στο εντευκτήριο του στην παραλία ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας έκοψε την πίτα του.

Παράλληλα ο Καλαματιανός όμιλος βράβευσε τους αθλητές των τμημάτων του που διακρίθηκαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο, κατά την οποία είχαν σημαντικές επιτυχίες όλα τα τμήματα. 

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας ήταν αυτός που άνοιξε την εκδήλωση συγχαίροντας τα παιδιά για τις προσπάθειες τους και ευχήθηκε ανάλογες επιτυχίες και τη νέα σεζόν.

Χαιρετισμούς απεύθυναν και οι έφοροι των τμημάτων του ομίλου, κάνοντας ταυτόχρονα και τον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Στα αξιοσημείωτα η αναφορά για 950 αθλητές και αθλήτριες στα κολυμβητικά τμήματα του ΝΟΚ το 2016!

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας παρευρέθηκε και στην φετινή πίτα του ΝΟΚ. Έκανε ειδική αναφορά στην κορυφαία κολυμβήτρια του ΝΟΚ και μέλος της εθνικής ομάδας Βασιλική Μπάκα που πλέον σπουδάζει και αθλείται στις ΗΠΑ και συνεχάρη τους ανθρώπους του ΝΟΚ και τους αθλητές του για τις προσπάθειες τους. 

Ο πατέρας της Βασιλικής, Γιάννης Μπάκας ευχαρίστησε με την σειρά του τον ΝΟΚ και τους προπονητές του για την μεγάλη συμβολή τους στις επιτυχίες της κορυφαίας κολυμβήτριας του Νομού μας. 

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα απεύθυνε επίσης χαιρετισμό ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης. 

Την πίτα έκοψε ο πάτερ Φίλιππος που δήλωσε φανατικός φίλος της θάλασσας ενώ ο πρόεδρος του Αιόλου και του Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής μίλησε με τα καλύτερα λόγια τις προσπάθειες του ΝΟΚ, για να…. ανταποδώσει λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας, τονίζοντας την πετυχημένη παρουσία του κ. Βγενή στο Λιμενικό Ταμείο. 

Παρευρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Genesis Kωνσταντίνος Σκόνδρας καθώς και εκπρόσωποι του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας, πολλοί αθλητές και αθλήτριες του ομίλου, γονείς των αθλητών, μέλη καθώς και πολλοί φίλοι του ομίλου.

Οι τυχεροί από την κοπή της βασιλόπιτας ήταν οι αθλητές Πετροπουλέας Λουκάς (Πόλο), Μανδηλάρης Δημήτριος (Κολύμβηση), Σκουρτσίδης Κανέλλος (Κολύμβηση) και Σκιαδόπουλος Γεώργιος (Κολύμβηση).

«Θα εκσυγχρονιστούν οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις»

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε σε 9 εκ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για την ανάπλαση της παραθαλάσσιας ζώνης της πόλης και σημείωσε ότι, μέσω αυτής, θα υπάρξει και εκσυγχρονισμός των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων. Σημείωσε πως σε συνεννόηση με τους συλλόγους, θα γίνει το καλύτερο δυνατό σε αυτό το κομμάτι. 

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Κακαλίκας τόνισε πως οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε καλό επίπεδο και δεν χρειάζονται ριζική αλλαγή, αλλά στήριξη για να βελτιωθούν...

Ποιοι βραβεύθηκαν

Βραβεύθηκαν η εταιρεία Genesis Ρharma Α.Ε. για την πολύτιμη προσφορά της στον Όμιλο.

O πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλο Αντώνη για την προσφορά του στην Ιστιοπλοΐα.

Οσον αφορά τους αθλητές βραβεύθηκαν οι εξής: 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μπάκα Βασιλική - Σταυρούλα: 1η στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στα 100 ελεύθερο, 1η στα 100 ελεύθερο, 2η στα 50, 200 ελεύθερο  στους Χειμερινούς Κατηγοριών Νοτίου Ελλάδος, 1η στους Χειμερινούς Πανελλήνιους Αγώνες Ανοικτής Κατηγορίας, 3η στα 100, 200 ελεύθερο στο Πανελλήνιο Ανδρών - Γυναικών, 1η στα 200 ελεύθερο και 2η στα 50, 100 ελεύθερο  στο Πανελλήνιο Κατηγοριών, 

Λουκαρέα Σταυρούλα: 1η στα 4Χ100 Μικτή Ομαδική, 3η στα 100 ύπτιο στην Πολυεθνή Συνάντηση στην Λεμεσό όπου συμμετείχε με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας.

2η στα 50 ύπτιο, 3η στα 200 ύπτιο στους Χειμερινούς Αγώνες Κατηγοριών Νοτίου Ελλάδος, 3η στους Χειμερινούς Πανελλήνιους Αγώνες Ανοικτής Κατηγορίας, 1η στα 50 ύπτιο, 4η στα 100 ύπτιο, 8η στα 200 ύπτιο στο Πανελλήνιο Κατηγοριών. 

Σκιαδοπούλου Όλγα: 2η στα 50, 100 ελεύθερο, 3η στα 200 ελεύθερο  στους Χειμερινούς Αγώνες Κατηγοριών Νοτίου Ελλάδος. 5η στα 200 Μικτή Ατομική στο Πανελλήνιο Ανδρών - Γυναικών. 4η στα 50,100 ελεύθερο και 200 Μικτή Ατομική στο Πανελλήνιο Κατηγοριών. 

Αγγουράς Ιωάννης: 2ος στα 50 ελεύθερο στους Χειμερινούς Αγώνες Κατηγοριών Νοτίου Ελλάδος, 

4ος στα 50 ελεύθερο, 6ος στα 100 πεταλούδα στο Πανελλήνιο Κατηγοριών.

Λαπιώτη Βασιλική: 3η στα 50 πεταλούδα στους Χειμερινούς Αγώνες Κατηγοριών Νοτίου Ελλάδος, 8η στα 50 πεταλούδα στο Πανελλήνιο Κατηγοριών.

Αντωνόπουλος Ιωάννης: 3ος στα 50 ύπτιο στους Χειμερινούς Αγώνες Κατηγοριών Νοτίου Ελλάδος, 6ος στα 50 ελεύθερο  στο Πανελλήνιο Κατηγοριών.

Τσάκαλης Βασίλειος: 4ος στα 50 ελεύθερο, 7ος στα 100 ελεύθερο στο Πανελλήνιο.

Χάππας Παναγιώτης: 4ος στα 100 πρόσθιο, 5ος στα 50 πρόσθιο στο Πανελλήνιο Κατηγοριών.

Τσάκαλης Γεώργιος: 4ος στα 50 πρόσθιο στο Πανελλήνιο Κατηγοριών.

Για τις αθλητικές επιδόσεις τους το 2016: Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος, Γεωργακοπούλου Βασιλική, Καντζηλιέρη Ευαγγελία, Κουτσιούκος Δημήτριος, Κουτσιούκου Παναγιώτα, Λαπιώτη Αγάπη - Ελπίδα

Λιανού Ελένη, Μακρέας Βασίλειος, Μανδηλάρη Αικατερίνη, Μαρκοπούλου Γεωργία, Μαρούλη Βαλεσία, Μίχου Χριστίνα, Νικολακέας Γεώργιος, Προφητάκης Γεώργιος, Σαραντόπουλος Σαράντος, Σγάντζος Ιωάννης, Σκουρτσίδης Κανέλλος, Τσαΐρη Δήμητρα – Φιλαρέτη, Χάππα Αναστασία, Χρυσομάλλης Μάριος.

ΣΚΑΚΙ

Για την κατάκτηση της 6ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής σε σύνολο 34 συμμετεχόντων ομάδων. Επίσης για την συμβολή τους στην ομάδα Κυπέλλου και την διάκρισή της ως Κυπελλούχου ΕΣΣΠΕΠ αλλά και την τελική κατάταξή της στην 16η θέση σε σύνολο 102 συμμετεχόντων ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδος: Κινόπουλος Αργύρης (αρχηγός), Τσεκούρας Θοδωρής,, Σγουρός Απόστολος, Μουτζούρης Ιάσονας, Μακροπούλου Μαρίνα, Φράγκου Μαρία, Λούκα Μαριάνθη, Λιάκος Χρήστος, Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, Πουλόπουλος Ηλίας.

Για την μεγάλη επιτυχία της στο Διεθνές Τουρνουά της Νίκαιας: Λούκα Μαριάνθη.

Βραβεύθηκαν οι αθλητές της ομάδας Παίδων - Κορασίδων για την συμβολή τους στην διάκριση της ομάδας ως Πρωταθλήτριας Περιφέρειας Πελοποννήσου και την επιτυχή συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων καθώς και για τις διακρίσεις τους το 2016: Φράγκου Μαρία, Λούκα Μαριάνθη, Λιάκος Χρήστος, Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, Πουλόπουλος Ηλίας, Θωμαΐδης Χαράλαμπος, Παντελλοπούλου Ελένη - Ιωάννα.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Γούλας Ανδρέας για την 2η θέση Εφήβων στο Πανελλήνιο Europe. Κολινιάτης Εμμανουήλ για την 3η θέσηςΕφήβων στο Πανελλήνιο Europe. Αδαμοπούλου Αγγελική για το εισιτήριο της πρόκρισης στην Εθνική Optimist. Αδαμοπούλου Στεφανία για το εισιτήριο της πρόκρισης στην Εθνική Laser 4,7 Κοριτσιών. Τσάμης Ευστάθιος για το εισιτήριο της πρόκρισης στην Εθνική Laser 4,7 Αγοριών και για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Laser 4,7 στη Γαλλία.

Λημνιός Γεώργιος για την 1η θέση στο Περιφερειακό Ν.Δ. Ελλάδος στη κατηγορία Optimist Junior.

Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος για την 2η θέση στο Περιφερειακό Ν.Δ. Ελλάδος στη κατηγορία Optimist Junior.

Μαρισέλ Ξάνθη για την 1η θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ν.Δ. Ελλάδος στη κατηγορία Optimist Junior Κοριτσιών.