Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2017 16:56

Απορρίφθηκε η προσφυγή της Δεβετζή

Γράφτηκε από τον
Απορρίφθηκε η προσφυγή της Δεβετζή

Το ΑΣΕΑΔ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 20/1 ότι απορρίπτει την προσφυγή της Πηγής Δεβετζή κατά της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ. Υπαίτιος ο πρώην νομικός της εκπρόσωπος που την κατέθεσε εκπρόθεσμα.

Η υπόθεση έχει τις ρίζες της στο Νοέμβριο του 2015, όταν η Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου είχε ειδοποιηθεί για την ύπαρξη θετικού δείγματος της αθλήτριας σε έλεγχο ντόπινγκ κατά την εξέλιξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Οσάκα το 2007.

Τότε, η Πειθαρχική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ είχε τιμωρήσει την Ελληνίδα αθλήτρια με διετή αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι επιδόσεις της κατά τα έτη 2007-2009. Τότε ξεκίνησε και η διαδικασία αφαίρεσης των μεταλλίων της τόσο από τη διοργάνωση της Οσάκα όσο και από του Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς IAAF και ΔΟΕ έκαναν αποδεκτή την τιμωρία.

Ο νυν εκπρόσωπος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει, ότι ο προηγούμενος δικηγόρος της αθλήτριας κατέθεσε εκπρόθεσμα την έφεση, με αποτέλεσμα να χάσει το δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης. Αποτέλεσμα, το ΑΣΕΑΔ να απορρίει την προσφυγή της Δεβετζή κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ με την οποία κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ ως απαράδεκτη.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση από την πλευρά της αθλήτριας:

«Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση του ΑΣΕΑΔ σχετικά με την προσφυγή της Ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, με την οποία κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα για παράβαση των διατάξεων περί ντόπινγκ.

Δυστυχώς το ΑΣΕΑΔ απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή και δεν εισήλθε στην εξέταση της ουσίας των λόγων της προσφυγής της Ολυμπιονίκου, που αποδείκνυαν την αθωότητά της, γιατί ο τότε δικηγόρος της την κατέθεσε εκπρόθεσμα.

Για λόγους δηλαδή τυπικούς, η Πηγή Δεβετζή απώλεσε τη δικονομική δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητά της ενώπιον των τακτικών δικαστών του ΑΣΕΑΔ».

Πηγή: www.sentragoal.gr