Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 15:35

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εντυπωσιακή παρουσία στον 4° Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Γράφτηκε από τον
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εντυπωσιακή παρουσία στον 4° Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο 4ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα και οι παράλληλοι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά.

Η διοργάνωση έγινε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο Περιστέρι Λακωνίας του Δήμου Ευρώτα, με την παρουσία 500 περίπου δρομέων απ' όλη την Ελλάδα.

Οι δρομείς του κύριου αγώνα διέσχισαν το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα και πέρασαν από οχτώ συνολικά χωριά που ήταν κατά σειρά το Περιστέρι(εκκίνηση), Φιλίσι, Άγιος Γεώργιος, Σκάλα, Λεήμονας, Έλος, Βλαχιώτη, Άγιος Γεώργιος και τερματισμός και πάλι στο Περιστέρι. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας δεν θα μπορούσε να λείψει και από αυτόν τον αγώνα και είχε δυναμική παρουσία με πάνω από 70 δρομείς, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα γραφεία του συλλόγου με πούλμαν, ενώ και πολλοί άλλοι μετακινήθηκαν με δικά τους μεταφορικά μέσα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποστολές που πραγματοποιεί ο σύλλογος εκτός Μεσσηνίας και η παρουσία του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, για τη μαζικότητα, την οργάνωση και την αγωνιστική του παρουσία.

O Σύλλογος Δρομέωνς Υγείας Μεσσηνίας σάρωσε στα μετάλλια και στα κύπελλα, αφού πολλοί αθλητές ανέβηκαν στο βάθρο. Συγκεκριμένα στα 10km οι Εμιλιάνο Κάνο και Δημήτρης Πασσιάς κατέλαβαν την 1η και 3η θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη των ανδρών, ενώ στις γυναίκες στα 10km είχαμε τη 3η θέση της γενικής κατάταξης από τη Γιώτα Ασημάκου. Στον ημιμαραθώνιο (21,1χιλ.) στο βάθρο ανέβηκε στους άντρες ο Θόδωρος Δημητρακάκης που κατέλαβε τη 2η θέση της γενικής κατάταξης και για τις γυναίκες η Σταυρούλα Μπάκα, κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη. Στον ημιμαραθώνιο είχαμε το Θανάση Κλάδη να καταλαμβάνει τη 3η θέση στη κατηγορία του στους άντρες και την Έλενα Μιχαλοπούλου στις γυναίκες να παίρνει τη 2η θέση στη κατηγορία της.

Αρκετοί ήταν και αυτοί που έτρεξαν για πρώτη φορά σε όλους τους αγώνες, ενώ αρκετοί σημείωσαν και νέα ατομικά ρεκόρ στον αγώνα τους. Αξίζει να αναφερθεί επίσης η συμμετοχή από το ΣΔΥΜ του μεγαλύτερου αθλητή στον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων, τον κ. Παναγιώτη Δούση (85 ετών), ο οποίος αγωνίστηκε με πάθος και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους θεατές και αθλητές.

Αξιοσημείωτη επίσης η συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο και επίτιμο μέλος του ΣΔΥΜ, Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος αγωνίστηκε και τερμάτισε επιτυχώς, παρέα με το φίλο του Διονύση Μάλαμα.  Να θυμίσουμε ότι οι δυο φίλοι είχαν τρέξει και τερματίσει επιτυχώς πρόπερσι και τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

 

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τους διοργανωτές για την καταπληκτική διοργάνωση των αγώνων, την αγάπη και τη ζέστη φιλοξενία στον σύλλογό μας που για άλλη μια φορά εντυπωσίασε για τη μαζική παρουσία του και είχε τη πολυπληθέστερη συμμετοχή από κάθε άλλο σύλλογο και στους δρομείς μας που διακρίθηκαν και τερμάτισαν επιτυχώς.