Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2017 12:03

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Στις 12 Φεβρουαρίου ο "4ος Γύρος Αρφαρά - Πήδημα"

Γράφτηκε από τον
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Στις 12 Φεβρουαρίου ο "4ος Γύρος Αρφαρά - Πήδημα"

 

Ο Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής Καλαμάτας συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αναγέννηση Αρφαρων Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 9:30 το πρωί ποδηλατικό αγώνα αντοχής δρόμου με την επωνυμία «4ος Γύρος Αρφαρά - Πήδημα», στις εξής κατηγορίες: Παίδων – Εφήβων – Γυναικών – Ανδρών – Νέων – Μάστερς (ΠΕΠΑ) – ΟΠΕΝ (19-35 ετών, 35 ετών και άνω).

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η πλατεία των Αρφαρών με διαδρομή δε-ξιόστροφη προς Πήδημα-Αριοχώρι-Άγιο Κωνσταντίνο-Αρφαρά.

Ώρες εκκίνησης και χιλιομετρικές αποστάσεις

-ΟΠΕΝ: 09:30π.μ. και απόσταση 20 χλμ. (10x2 στροφές)

- Μάστερς - Παίδες - Γυναίκες: 10:00π.μ. και απόσταση 60 χλμ. (10x6 στροφές)

-Ανδρών - Νέων – Εφήβων: 11:00π.μ. και απόσταση 100 χλμ. (10x10 στροφές)

Οι ώρες εκκίνησης μπορεί ν’ αλλαχθούν ανάλογα με την προσέλευση των αθλη-τών/αθλητριών.

Γραμματεία-Τεχνικό Συνέδριο

Η Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 08:30πμ για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών του αγώνα.

Το Τεχνικό Συνέδριο θα γίνει στο σημείο της εκκίνησης στις 09:00πμ.

Βραβεύσεις

Στους 6 πρώτους κάθε κατηγορίας μετάλλιο-δίπλωμα και στον 1ο κύπελλο.

Χρηματικά Έπαθλα

Ο διοργανωτής Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ έχει και χρηματικό έπαθλο στις κατηγορίες Ανδρών-Νέων-Μάστερς ως εξής:

-Ανδρών-Νέων κοινή κατηγορία: 1ος 50€, 2ος 30€ και 3ος 20€

-Επίσης 50€ στον 1ο για το ενδιάμεσο σπρίντ ανάβασης που θα γίνει στον 8ο γύρο.

-Μάστερς (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄) ξεχωριστά ανά κατηγορία: 1ος 30€, 2ος 20€ και 3ος 10€, καθώς και 20€ στον πρώτο της γενικής μάστερς συνολικά.

Διευκρίνιση: Τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν στους αθλητές εφ’ όσον στη κατηγορία τους συμπληρωθεί εξάδα (6).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρφαρών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα προσφέρει εδέσματα σε όλους τους αθλητές και τους συμμετέχοντες.

Απονομές

Απονομές θα γίνουν στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών, πλησίον της εκκίνησης-τερματισμού, τα χρηματικά έπαθλα θα δοθούν κατά την διάρκεια των απονομών.

Αντίτιμο: 10€ για τους αθλητές/τριες που ανήκουν στις κατηγορίες Μάστερς και ΟΠΕΝ. Κάθε αθλητής θα παραλάβει απόδειξη για το αντίτιμο που θα καταβάλλει.

Δηλώσεις συμμετοχής: Θα γίνουν δεκτές ως την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 στο email efklis1894@gmail.com ή στο τηλ/φαξ 2721090627 (Ελένη Οικονομοπούλου) και κιν. 6932204166 (Πάνος Βεργετόπουλος).

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρεία Iron Team.

Κανονισμοί-Λεπτομέρειες: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και ειδικότερα με αυτούς που αφορούν την ποδηλασία δρόμου.

Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες που ανήκουν στην δύναμη της ΕΟΠ και έχουν δελτία θεωρημένα για το 2017. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών/τριών.

Αθλητική περιβολή: Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή, που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-ΕΟΠ (φανέλες, παπούτσια, κράνος κλπ).

Τροφοδοσία-Υδροδοσία και παροχή τεχνικής βοήθειας: Θα γίνεται μόνο στον προκαθορισμένο χώρο, από τους συνοδούς/μηχανικούς της κάθε ομάδας. Το σημείο ορίζεται 100μ. πριν τη γραμμή τερματισμού.

Ιατρική υποστήριξη: Η διοργάνωση θα έχει ιατρική υποστήριξη από γιατρό και παρουσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ Καλαμάτας.

Ρυθμίσεις απρόβλεπτων θεμάτων: Για ότι δεν προβλέπεται στην προκήρυξη των αγώνων και τους βασικούς κανονισμούς της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή.

Ο Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή φθορά-απώλεια αγωνιστικού υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.