Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 13:20

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Παρουσιάζει το πλάνο για την αναβίωση του αρχαίου πεντάθλου

Γράφτηκε από τον

 

Μια ξεχωριστή διοργάνωση ετοιμάζει η Ολυμπιάδα Καλαμάτας για τον προσεχή Μάιο.

Ο λόγος για την αναβίωση του αρχαίου πεντάθλου, στο Στάδιο – Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης που θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ». Πρόκειται για ένα αγώνα που θα γίνει σε πρώτη φάση με την συμμετοχή μαθητών από όλη την Πελοπόννησο, ενώ οι άνθρωποι του Καλαματιανού συλλόγου σχεδιάζουν να τον εξελίξουν τα επόμενα χρόνια. 

Το Σάββατο η εορταστική εκδήλωση 

Για την διοργάνωση αυτή θα γίνουν γνωστά περισσότερα στην εκδήλωση που θα κάνει ο σύλλογος της Καλαμάτας το προσεχές Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου. 

Χθες οι υπεύθυνοι της Ολυμπιάδας μίλησαν για τις παραπάνω εκδηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο εντευκτήριο σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. 

Η προπονήτρια του αγωνιστικού τμήματος της Ολυμπιάδας Γιώτα Τσιάλα τόνισε: "Το Σάββατο θα παρουσιάσουμε το πως θα γίνει η αναβίωση του αρχαίου πεντάθλου. Μια ιδέα που είχαμε πριν δύο χρόνια και τώρα θα γίνει πραγματικότητα. Στόχος είναι στο μέλλον να γίνει διεθνής αγώνας. Καλούμε όσους αγαπούν τον στίβο να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες που θα γίνουν στις 20 Μαΐου. Η διοργάνωση θα γίνει με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του υπεύθυνου καθηγητή κ. Αλεξόπουλου".

Ο υπεύθυνη Τύπου και συντονίστρια της εκδήλωσης Χριστίνα Ρέγγου σημείωσε: "Με αφορμή τα 10 χρόνια ζωής του τμήματος στίβου της Ολυμπιάδας το Σάββατο θα γίνει η κοπή της πίτας. Θα βραβευθούν οι αθλητές που διακρίθηκαν την περασμένη σεζόν και θα παρουσιάσουμε την πρωτοβουλία της Ολυμπιάδας για την αναβίωση του αρχαίου πεντάθλου".  

Την πίστη της για την πετυχημένη διεξαγωγή της εκδήλωσης του Σαββάτου αλλά και της αναβίωσης του αρχαίου πεντάθλου το Μάιο εξέφρασε και η αντιπρόεδρος του συλλόγου Τούλα Χατζηπαναγιώτου - Τσιάλα.