Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 17:17

ΣΚΑΚΙ: Σημαντικές επιτυχίες του ΟΣΚ στο Λουτράκι

Γράφτηκε από τον

Με έξι αθλητές και αθλήτριες εκπροσωπήθηκε ο Ομιλος Σκακιστών Καλαμάτας στους προκριματικούς αγώνες για τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων/ κορασίδων και εφήβων/νεανίδων 2017 της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Ε.Σ.ΣΠΕ.Π). 

Συγκεκριμένα από τον Παντελή Θεοδωρακόπουλο (κατηγορία 8 ετών), την Αναστασία Σπυροπούλου (κατ. 8), τον Δημήτρη Θεοδωρακόπουλο (κατ.10), τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (κατ. 12), τον Γιώργο Αποστολόπουλο (κατ.16) και την Πολυξένη Καβουρίνου (κατ.16). 

Τους αγώνες διοργάνωσε ο Αργοναύτης Κορίνθου την περασμένη Κυριακή στο Λουτράκι και η μεγάλη επιτυχία για τον ΟΣΚ ήταν η πρόκριση στα πανελλήνια πρωταθλήματα που θα γίνουν το καλοκαίρι του Γιώργου Αποστολόπουλου (κατ. 16) ο οποίος κατά την τελετή της απονομής, αφιέρωσε με πολύ συγκίνηση το μετάλλιο του στον εκλιπόντα ιδρυτή του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας Περικλή Μαυρομιχάλη (και πρώτος Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας τότε Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελ/νησου), κάνοντας αναφορά στη μνήμη του πως « τα λόγια του και η παρουσία του θα είναι ζωντανά και δίπλα σε όλους μας..» .

Η  επιτυχία και τα μετάλλια συνεχίστηκαν για τους αγωνιζόμενους  αθλητές του Ομίλου, αφού και η Πολυξένη Καβουρίνου διακρίθηκε παίρνοντας δεύτερο μετάλλιο στην κατηγορία 16 (νεάνιδες), η Αναστασία Σπυροπούλου (κατηγορία 8 ετών ) δεύτερη θέση ( ασημένιο μετάλλιο) ,ο Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος ισοβάθμησε με 4 βαθμούς !! στους 5 αγώνες, με τον πρώτο, δεύτερο , τρίτο αλλά τα κριτήρια τον κατέταξαν στην τέταρτη θέση  και έλαβε το  χάλκινο μετάλλιο για την εξαιρετική του επίδοση.

Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος στην κατηγορία των 12 ετών με 3/5 πήρε την πέμπτη θέση στη γενική, δεν πήρε την πρόκριση αλλά κέρδισε εμπειρία,  αν σκεφτεί κανείς πως ασχολείται με το σκάκι  δύο μόνο χρόνια και οι προκριματικοί είναι αγώνες δύσκολοι . 

Ο ΟΣΚ με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε  τους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά και όλους όσους τον στηρίζουν και συνδράμουν με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη του σκακιστικού αθλήματος, όπως και τους προπονητές Fotjon Petritaj και Κώστα Μαυρομιχάλη.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι το προσεχές Σάββατο θα θα γίνει στην Καλαμάτα το final four του Περιφερειακού κυπέλλου,  ημιτελική φάση. Ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας ( πρώτη σκακιέρα λευκά) έχει προκριθεί και θ’ αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Σπάρτη.