Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 13:36

Γιορτή της ρυθμικής στην Τέντα με "Kalamata Cup" και "Elegant Cup"

Γράφτηκε από τον
Γιορτή της ρυθμικής στην Τέντα με "Kalamata Cup" και "Elegant Cup"

Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής ξεκινά αύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στην Τέντα.

Φέτος μάλιστα θα γίνουν παράλληλα δύο σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, η 25η Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής "Kalamata Cup" και η 4η διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής "Elegant Cup". Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Τέντα και αναμένεται να προσελκύσουν και φέτος εκατοντάδες φίλους του αθλητισμού. 

Θα συμμετέχουν 300 αθλήτριες από εφτά χώρες, από Ινδία, Ουκρανία, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Ρωσία, Ιταλία και Ελλάδα ενώ μαζί με τους συνοδούς, τους κριτές τους γονείς και τους φίλους, οι άνθρωποι που θα βρεθούν το τριήμερο στην πόλη μας αναμένεται να φτάσουν τους 1.500.

Οι αγώνες θα γίνουν αύριο Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ. Τις ίδιες ώρες θα υπάρχει δράση και το Σάββατο ενώ την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθούν 4.30 μ.μ.

Από πλευράς του ΦΟΚ θα αγωνιστούν οι αθλήτριες Θεοδώρα Δημητρούλη, Ευτυχία Δωδέκατου, Σοφία Καζάκου, Έφη Κοντοπούλου και Νίκη Σουλεϊμέζη. 

Κάλεσμα στον κόσμο από τους διοργανωτές 

Ο διοργανωτής Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας αλλά και ο Δήμος Καλαμάτας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου που στηρίζουν τις διοργανώσεις, περιμένουν ότι και φέτος ο κόσμος θα δείξει την αγάπη του για την γυμναστική. Χθες οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν τον φίλαθλο κόσμο να πάει στην Τέντα. 

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός το μίτινγκ για την πόλη και τόνισε πως η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη αθλητικών γεγονότων όπως το Κύπελλο της ρυθμικής γυμναστικής. "Η περιοχή μας έχει βγάλει μεγάλες αθλήτριες με διακρίσεις στη ρυθμική. Καλούμε τους συμπολίτες να στηρίξουν τη διοργάνωση και το όμορφο άθλημα που μας έχει κάνει υπερήφανους. Ελπίζουμε ότι ο ΦΟΚ θα συνεχίσει την προσπάθεια του να διοργανώνει το Κύπελλο Καλαμάτας", τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Αλειφέρη. 

Η πρόεδρος του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας Βούλα Κουβάτσου στάθηκε στο γεγονός ότι οι διοργανώσεις γίνονται παράλληλα με τις Απόκριες παρά την θέληση του ΦΟΚ. Όπως τόνισε φέτος υπάρχει επιβαρυμένο πρόγραμμα διοργανώσεων, η Ομοσπονδία δεν είχε άλλο διαθέσιμο Σαββατοκύριακο και για αυτό οι αγώνες γίνονται την περίοδο της Αποκριάς, παρότι στον ΦΟΚ δεν επιθυμούσαν αυτή τη συνύπαρξη που - όπως σημείωσε η κα. Κουβάτσου - δυσκολεύει κάπως τους επαγγελματίες της πόλης. Η πρόεδρος του ΦΟΚ ευχαρίστησε την Κα Αλειφέρη και τον Ν. Μπασακίδη για την στήριξη, όχι μόνο την οικονομική από Περιφέρεια και Δήμο, αλλά και την προσωπική διάθεση που δείχνουν να στηρίξουν την διοργάνωση. Επιπλέον, κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες και να χειροκροτήσει τις αθλήτριες. 

Η αντιπρόεδρος του ΦΟΚ Κέλλυ Φερέτου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης και σημείωσε πως θα έχει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο ενώ κάλεσε και αυτή από την πλευρά την τον κόσμο να δώσει το παρών. 

Μπασακίδης: "Αλλάζει το πανί στην Τέντα μέσα στο 2017"

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης τόνισε για μια φορά ακόμη πως το πανί στην Τέντα θα έχει αλλαχθεί μέσα στο 2017. Έτσι εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το μίτινγκ της ρυθμικής της νέας χρονιάς θα γίνει σε μια διαφορετική  πλέον Τέντα αφού είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την αλλαγή του πανιού, που θα γίνει αποκλειστικά με χρήματα του Δήμου Καλαμάτας. 

Όσον αφορά την διοργάνωση της ρυθμικής, σημείωσε πως το μίτινγκ της ρυθμικής προσδίδει λάμψη και προβολή στην πόλη και πως υπάρχει χάρη στην αγάπη των ανθρώπων του ΦΟΚ και την στήριξη των φορέων και της τοπικής κοινωνίας.