Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 15:58

Eκοψε πίτα ο Παμμεσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε

Γράφτηκε από τον
Eκοψε πίτα ο Παμμεσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε

Με την παρουσία δεκάδων αθλητών, συγγενών και φίλων, έκοψε την περασμένη Παρασκευή την πίτα του ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε στις εγκαταστάσεις του, που βρίσκονται Φιλελλήνων και Ομήρου 6 (δίπλα στο κολυμβητήριο).

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης οι αθλητές του συλλόγου προσέφεραν θέαμα στους παρευρισκόμενους υπό τις οδηγίες του προπονητών, Γιάννη και Βαγγέλη Μπούρα. Οι αθλητές έδειξαν πως διαθέτουν άρτια τεχνική κατάρτιση που συνοδεύεται από την απαιτούμενη μαχητικότητα και είναι έτοιμοι να φέρουν πολλές επιτυχίες για ακόμα μια φορά στη  Μεσσηνία στους προσεχείς αγώνες που θα συμμετάσχουν.  Στη συνέχεια έγινε αγιασμός από τον πάτερα Αθανάσιο  και ακολούθησε η κοπή της πίτας με την ταυτόχρονη παρουσίαση των φετινών στόχων του συλλόγου από τους προπονητές του, αλλά και τον πρόεδρο του Παμμεσσηνιακού  Αντώνη Γιουρτούμα. 

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην έως τώρα παρουσία του συλλόγου στα αθλητικά δρώμενα του τόπου και οριοθέτησε την επόμενη μέρα για τον Παμμεσσηνιακό με την παρουσία του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, αρχής γενομένης με την διεξαγωγή του Κυπέλλου Νότιας Ελλάδος στην Καλαμάτα στις 11 του Μάρτη και με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, μία εβδομάδα μετά στο Ολυμπιακό στάδιο Βαρέων αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής. 

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Ευθύμιου Μπούρα  για την πολύτιμη και καθοριστική του παρουσία στο σύλλογο επί 40 συναπτά έτη. 

Στο τέλος ο πρόεδρος  ευχαρίστησε θερμά αθλητές, γονείς και φίλους του συλλόγου, αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης καθώς και τους δωροθέτες των φλουριών της εκδήλωσης Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος του αθλητικού φορέα κ.Νίκος Μπασακίδης, που εξήρε το σύλλογο για την πολύχρονη και άκρως επιτυχημένη πορεία του μέσα στο πέρασμα του χρόνου, με επιτυχίες και διακρίσεις αθλητών όχι μόνο στο Καράτε αλλά και στη ζωή, καθώς ο ρόλος του Παμμεσσηνιακού, όπως υπογράμμισε,  όλα αυτά τα χρόνια είναι να εφοδιάσει τους αθλητές του με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον χρήσιμο πολίτη σε κάθε κοινωνία. 

Ενώ αναφέρθηκε και στη διεξαγωγή του Κυπέλλου Καράτε Νότιας Ελλάδος στην Καλαμάτα στις 11 Μαρτίου στο κλειστό της Τέντας, που θα προσελκύσει περισσότερους από 2000 αθλητές, προπονητές, συνοδούς και φίλους του αθλήματος στην Πόλη μας. 

Το εν λόγω Κύπελλο να σημειωθεί πως θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε που θα είναι ο διοργανωτής, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, τον Παμμεσσηνιακό Α.Σ. Καράτε και τον Ling Sung. 

Πίτα και στα Κρεμμύδοα

Παρόμοιο σκηνικό και ανάλογη ανταπόκριση είχε η κοπή της πίτας  το Σάββατο στο παράρτημα του Παμμεσσηνιακού   στα Κρεμμύδια. Πλήθος κόσμου από την περιοχή, αλλά και από όλα τα χωριά του Δήμου  Πύλου Νέστορος έδωσε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα με την παρουσία του  στο Θεμιστόκλειο Πνευματικό κέντρο. Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί πήραν ως δώρο φόρμες του Καράτε, αλλά και αγωνιστικό εξοπλισμό.