Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 16:43

ΣΚΑΚΙ - ΝΟΚ: Επόμενος στόχος η πρόκριση στο Final 8, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου

Γράφτηκε από τον

Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας "Ο Ποσειδών", ήταν ο μεγάλος νικητής στο φάιναλ φορ του 35ου Κυπέλλου της ΕΣΣΠΕΠ, που έγινε στην Καλαμάτα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν ο ΝΟΚ η Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, με επικεφαλής διαιτητή τον Μιχάλη Τσιάλα και διευθύντρια αγώνων την έφορο του τμήματος Τούλα Χατζηπαναγιώτου  - Τσιάλα.

Στους ημιτελικούς ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας νίκησε τον Αργοναύτη Κορινθίας με 2,5 – 1,5 και στον μεγάλο τελικό νίκησε τον Π.Σ. Σπάρτης με 4 – 0. Μετά από αυτήν την επιτυχία της, η καλαματιανή ομάδα πέρασε στις 16 πανελληνίως και θα αγωνιστεί με μία από τις τέσσερις προκριμένες ομάδες της Αττικής αρχές Μαΐου.

Αγώνας που θα οδηγήσει τη νικήτρια ομάδα στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το κύπελλο σήκωσε την Κυριακή ο αρχηγός της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Αργύρης Κινόπουλος,  μαζί με τους αθλητές που αγωνίστηκαν οι οποίοι ήταν οι: Θοδωρής Τσεκούρας, Μακροπούλου Μαρίνα, Σγουρός Απόστολος και ο νεαρός Γιώργος Μπελιώτης.

Να σημειωθεί ότι παίχτηκαν πολύωρες και εξαιρετικές παρτίδες απ’ όλους τους αθλητές λόγω και των εξαιρετικών συνθηκών του χώρου διεξαγωγής των αγώνων (συνεδριακό κέντρο ξενοδοχείου Pharae Palace).

Στα αξιοσημείωτα ότι η έφορος του σκακιστικού τμήματος Τούλα Χατζηπαναγιώτου  - Τσιάλα. και οι αθλητές μαζί με τον αρχηγό τους, ευχαρίστησαν θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ιδιαίτερα την αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη, στην οποία και αφιέρωσαν την επιτυχία τους.

Τέλος, να αναφερθεί ότι παράλληλα με τη  διεξαγωγή του Final Four αγωνίστηκαν στον ίδιο χώρο και αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας του Αργοναύτη,  με στόχο την σκακιστική τους βελτίωση.

 

Το διήμερο 18-19 Φεβρουαρίου απέδειξε την σημαντική αναβάθμιση του σκακιστικού αθλήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.