Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2017 14:19

ΠΟΛΟ: Με στόχο την παραμονή στη Β' εθνική ο Αργης

Γράφτηκε από τον

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας στο πόλο έγινε πριν λίγες μέρες στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Ο Αργης Καλαμάτας, στην σύντομη ιστορία του τμήματος πόλο, μετά την περσινή άνοδο θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο εν λόγω πρωτάθλημα.

Η κλήρωση της 15ης Φεβρουαρίου έφερε την ομάδα του Αργή στον ίδιο όμιλο με ΝΟ Καλαμάτας, Νηρέα Πάτρα, Επειός Ήλιδας και Ιτέα.

Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις, η πρώτη στις 17-19 Μαρτίου στην Πάτρα και η δεύτερη στις 21-23 Απριλίου στο κολυμβητήριο Καλαμάτας.

Το σύστημα διεξαγωγής

Στους ομίλους ανόδου προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (15) και εκεί σχηματίζουν ξανά τρεις ομίλους των 5.  Από εκείνους τους ομίλους προκρίνονται οι δύο πρώτοι (σύνολο 6) που αγωνίζονται στην τελική φάση, με τους τέσσερις πρώτους να κερδίζουν την άνοδό τους στην Α2 κατηγορία. Η Β’ Φάση θα διεξαχθεί στις 16-18/6 και η τελική φάση 14-16/7.

Οι υπόλοιπες 11 ομάδες θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού σε δύο ομίλους. Ένας θα έχει πέντε ομάδες και ένας έξι. Από τον όμιλο των πέντε ομάδων θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίου και από τον όμιλο των έξι ομάδων οι τρεις τελευταίοι. Φέτος, στη Γ’ Εθνική πέφτουν πέντε ομάδες και από τη Γ’ Εθνική προβιβάζονται τέσσερις (16-18/6).

 

Ο Αργης θα μπει στην μάχη της Β' εθνικής με στόχο από τη μια να απολαύσει τα παιχνίδια και από την άλλη να κερδίσει την παραμονή σε μια κατηγορία που είναι πολύ πιο απαιτητική και έχει περισσότερα και πιο δύσκολα παιχνίδια. Οι προπονήσεις της ομάδας του Αργη συνεχίζονται καθημερινά υπό τις οδηγίες του προπονητή Φώτη Γιαννόπουλου.