Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2017 22:08

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Λάμψη, θέαμα και πολύς κόσμος στην Τέντα

Γράφτηκε από τον

Με την τελετή απονομών ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην Τέντα οι δύο διεθνείς διοργανώσεις ρυθμικής γυμναστικής. Το 25ο "Κalamata Cup" και το 4ο "Elegant Cup", που μετά από πολλά χρόνια διοργανώθηκαν μαζί και κέρδισαν το στοίχημα, παρότι συνέπεσαν με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Για τρεις μέρες από την Παρασκευή έως την Κυριακή η Τέντα γέμισε με κόσμο, που παρακολούθησε όμορφο θέαμα και αντάμειψε τις αθλήτριες με το πιο ζεστό του χειροκρότημα. Συνολικά συμμετείχαν 300 αθλήτριες από 7 συνολικά χώρες, την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, την Ινδία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα, ενώ εκπροσωπήθηκαν 45 σύλλογοι της χώρας.

Ανάμεσα τους και ο διοργανωτής Φιλογυμναστικός Ομιλος Καλαμάτας, ο Ρυθμικός Ομιλος Καλαμάτας και ο Ικαρος.

Το "παρών" έδωσαν και οι Ολυμπιονίκες Ειρήνη Αϊνδηλή και Χαρά Καρυάμη, καθώς και οι δύο αθλήτριες του ΦΟΚ Μυρτώ Αθανασουλάκη και Ζωή Πουλοπούλου, που έχουν κληθεί στην εθνική ομάδα και δεν συμμετείχαν στους αγώνες.

Ηταν το πρώτο τεστ της σεζόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έλειψαν οι καλές επιδόσεις, με τους διοργανωτές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το θέαμα. "Κύλησαν όλα καλά, υπήρχε πολύς κόσμος και πιστεύω ότι το ευχαριστήθηκε", δήλωσε η πρόεδρος του ΦΟΚ Βούλα Κουβάτσου

Τη διπλή γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής υποστήριξαν ο Δήμος Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ήταν αυτή που έκλεισε τον αγώνα και ευχήθηκε οι αποστολές να έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. 

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Ευτυχία Δωδέκατου του ΦΟΚ σημείωσε την καλύτερη επίδοση από μεσσηνιακής πλευράς παίρνοντας την 5η θέση στο σχοινάκι στην κατηγορία κορασίδων στο "Elegant Cup". Mε τον ΦΟΚ αγωνίστηκαν ακόμα η Σοφία Καζάκου, Θεοδώρα Δημητρούλη, Νίκη Σουλεϊμέζη και Εφη Κοντοπούλου.

Από τον Ικαρο οι συμμετοχές ήταν Μαγδαληνή Ασημακοπούλου, Μαρία Πλακογιάννη, Αναστασία Μουτζούρη, Κατερίνα Τσιφτσή, Λυδία Μπούνα, Αννα Τσικρικά, Βάσια Θεοφιλοπούλου, Στέλλα Αβραμοπούλου, Νάσια Ζεμπίλα και Κάλλη Δαλαχάνη.

 

Από το Ρυθμικό Ομιλο Καλαμάτας οι Χριστίνα Βούτσα, Ιωάννα Μωραγιάννη, Δήμητρα Κριζέα, Σταματίνα Κυριακίδη, Σίλια Γιαννακοπούλου, Ιωάννα Τζόρβα, Σταματίνα Πετρόγιαννη, Βενετία Κριζέα, Δήμητρα Χαϊδεμένου, Κατερίνα Μπουρίκα.