Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 13:44

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το διεθνές τουρνουά γκολφ της Costa Navarino "Messinia Pro-Am"

Γράφτηκε από τον
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το διεθνές τουρνουά γκολφ της Costa Navarino "Messinia Pro-Am"

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες η Μεσσηνία, με το 1ο διεθνές τουρνουά golf Messinia Pro-Am στην Costa Navarino να φιλοξενεί τους καλύτερους παίκτες και να προσφέρει μοναδικές επιδόσεις. 

Το τουρνουά έγινε από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν 27 ομάδες, 27 κορυφαίοι επαγγελματίες και 81 ερασιτέχνες γκολφέρ από συνολικά 14 χώρες και συγκεκριμένα από Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα.

Διεξήχθη σε τρεις αγωνιστικούς γύρους. Οι ομάδες, αποτελούνταν από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες και αγωνίζονταν καθημερινά στα δύο γήπεδα 18 οπών. Το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων γκολφέρ προσέφερε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό τουρνουά που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς κάθε ημέρα οι νικητές εναλλάσσονταν στο τέλος του αγωνιστικού γύρου!

Το Messinia Pro-Am ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή του επίσημου δείπνου με βασικό θέμα “Herbs of Messinia” και την τελετή απονομής των βραβείων των κορυφαίων παικτών και ομάδων!

Την παρουσίαση ανέλαβε το δίδυμο των Νάντια Μπουλέ και Χρήστου Χατζηιωάννου. Tον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος ο οποίος τόνισε πως η διοργάνωση συμβάλλει στο όραμα του πατέρα του και ιδρυτή της Costa Navrino, του Καπετάνιου Βασίλη Κωσταντακόπουλου, να γίνει η Ελλάδα ένας ξεχωριστός προορισμός γκολφ και ελπίζει ότι το Messinia Pro-Am θα καθιερωθεί ως ένα ετήσιο τουρνουά που θα συμμετάσχουν γκολφέρ από όλο τον κόσμο. 

Η εξαιρετική επίδοση της Γερμανίδας δημοσιογράφου από το Golf Spielen, Petra Himmel  κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς κατάφερε τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά να κάνει  hole-in-one και να αποτελέσει μία από τους συνολικά 6 γκολφέρ μέχρι σήμερα, που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο, καθώς πέραν της βράβευσης για το hole-in-one κατέκτησε και τα βραβεία “Longest Drive” και “Closest To The Pin” στις γυναίκες. Στους άντρες, το βραβείο “Longest Drive” παρέλαβε ο David Arendt και το “Closest To The Pin” ο Χάρης Παπαδόπουλος.

Σε ομαδικό επίπεδο, η ομάδα που κατέκτησε την 1η θέση ήταν η ομάδα του pro Stuart Boyle και των ερασιτεχνών αθλητών Χάρη Παπαδόπουλου, Γεώργιου Κυβερνήτη και Daniele Bovio. Tην 2η θέση έλαβε η ομάδα του pro Steve Dooley και των ερασιτεχνών αθλητών Gerhard Komarek, Andreas Hainz και Gerhard Marischka. Tην 3η θέση έλαβε η ομάδα του pro Πάνου Καραντζιά και των ερασιτεχνών αθλητών Igor Graskin, Christian Werner και Bettina Schroeder.

Η βραδιά έκλεισε με την βράβευση των κορυφαίων pro αθλητών του τουρνουά!

Πρωταθλητής του 1ου Messinia Pro-Am στέφθηκε ο Ιταλός Federico Elli (PGA Italy). Όπως δήλωσε στην PGAs of Europe: «Πιστεύω ότι η Costa Navarino είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για γκολφ και σίγουρα θα επιστρέψουμε και του χρόνου». Την 2η θέση έλαβε ο Ολλανδός Ralph Miller (PGA Holland) και την 3η θέση κατέκτησε ο Ιταλός Lorenzo Gagli (PGA Italy). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτοι γκολφέρ όπως αναδείχτηκαν, επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την Ελλάδα και την Costa Navarino. 

 

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Πορτογάλος Hugo Santos, στην 5η θέση ο Ιταλός Emanuele Canonica και στην 6η θέση ο νικητής του 4ου Aegean Airlines Pro Am (2009), Paul Nilbrink. Πέραν των κορυφαίων αθλητών, στο τουρνουά έλαβαν μέρος και λιγότερο γνωστοί γκολφέρ που αποτελούν διασημότητες στον χώρο τους, όπως ο κορυφαίος Αμερικανός καλαθοσφαιριστής Joe Arlauckas και η Γερμανίδα παρουσιάστρια Annica Hansen!