Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 12:40

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Μεσσηνιακές επιτυχίες στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Μεσσηνιακές επιτυχίες στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της Καλαμάτας

 

Με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία αλλά και με Μεσσηνιακές επιτυχίες ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα  το Ιστιοπλοϊκό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων στις κατηγορίες optimist και laser.

Το πρωτάθλημα διοργάνωσε ο Αίολος με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ συμμετείχαν περίπου 150 αθλητές από 20 συλλόγους. Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή συνεχίστηκαν το Σάββατο και ολοκληρώθηκαν χθες ενώ έγιναν συνολικά 8 ιστιοδρομίες. 

Η Μεσσηνία έκανε αισθητή την παρουσία της καθώς υπήρξαν σημαντικές επιτυχίες. Από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας 2ος στα αγόρια optimist ήταν ο Γιώργος Λημνιός και 2η στα κορίτσια optimist η Άρτεμις Πατικοπούλου. Επιπλέον, ο Ευστάθιος Τσάμης ήταν 5ος στην γενική των laser και πήρε το εισιτήριο για την προεθνική ομάδα. 

Από τον Αίολο Καλαμάτας ο Στάθης Πίσπας ήταν 2ος στα laser ενώ ο Αναστάσιος Μάλλιος ήταν 3ος στην αγόρια και στην γενική στα optimist. Ξεχωριστή διάκριση και για τον Λουκά Δρούγκο του ΝΑΣ Πύλου Νέστωρ που βραβεύθηκε ως ο μικρότερος αθλητής της διοργάνωσης. 

Χθες το απόγευμα έγιναν και οι απονομές στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο του ΝΟΚ, όπου μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της επιτροπής δραστηριότητας της ΕΙΟ Χρήστος Κολλιοστάσης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Οικονομάκου, οι αθλητές του "Διαφοροζώ" Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γεωργία Παπαδέα και Γιώργος Αγγελης, ο κ. Μαλαπέτσας ως εκπρόσωπος του "Elite", o κ. Καλογερόπουλος από τον ΙΟ Πατρών, η Ελένη Σιάγκρη από τον ΝΟ Λακωνίας, ο Στέλιος Μητσέας ως εκπρόσωπος της μείζωνος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας και ο Παναγιώτης Λύρας που εκπροσώπησε την δημοτική κοινότητα Καλαμάτας. 

Ο πρόεδρος του Αιόλου Χάρης Βγενής δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Από την πλευρά του ευχαρίστησε τα 40 μέλη των δύο συλλόγων που στελέχωσαν τις επιτροπές και έκαναν ότι χρειαζόταν για να πάνε όλα καλά, Επιπλέον την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που κάλυψε υγειονομικά τον αγώνα, το σύλλογο Φίλοι της Παράδοσης, την Magic Marine για τον εξοπλισμό, την ειδική σύμβουλο των αγώνων Κατερίνα Νινιού. 

"Mοιράστηκαν οι επιτυχίες σε πολλούς ομίλους της Περιφέρειας κάτι που δείχνει ότι ανεβαίνει το επίπεδο", τόνισε όσο αφορά το αγωνιστικό σκέλος ο Χάρης Βγενής. 

Από την πλευρά του ο έφορος τριγώνου του ΝΟΚ Χρήστος Τσάμης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο και ευχαρίστησε τον Δήμο και την Περιφέρεια για την στήριξη.