Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 14:42

Πλήθος κόσμου στην πετυχημένη ημερίδα του ΣΔΥΜ "Δρομείς και Επιστήμη"

Γράφτηκε από τον

 

Τη διαρκή άνοδο του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα, αλλά και στη Μεσσηνία ειδικότερα επιβεβαίωσε η απόλυτα επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.

Η αίθουσα στο ξενοδοχείο "REX" ήταν στην κυριολεξία κατάμεστη από κόσμο, με τους δρομείς και όσους τους αρέσει το τρέξιμο και ο αθλητισμός να μαθαίνουν πολλά από επιστήμονες, σε μία εκδήλωση που κράτησε περίπου τρεις ώρες! 

Το θέμα της ημερίδας ήταν «Δρομείς και Επιστήμη» και αναλύθηκαν θέματα που απασχολούν τους αθλούμενους με ιατρικό, διατροφικό και προπονητικό περιεχόμενο.

Ο φυσικοθεραπευτής Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στις εμβιομηχανικές προσαρμογές στο τρέξιμο, ο διατροφολόγος Δημήτρης Μπερτζελέτος έκανε αναφορά στη διατροφή των δρομέων, στα συμπληρώματα διατροφής και στα όσα πρέπει να προσέχει όποιος θέλει να αθλείται 4-5 φορές την εβδομάδα.

Στην πρόληψη των αθλούμενων για θέματα υγείας μίλησε ο καρδιολόγος Παναγιώτης Σταματόπουλος, κάνοντας ειδική αναφορά στο πόσο αιφνίδιος είναι ένας θάνατος κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του καθηγητή ΤΕΦΑΑ  Ηλία Ζαχαρόγιαννη, ο οποίος αναφέρθηκε στη 

δρομική προπόνηση των αθλούμενων και στα όρια, τους στόχος και τις προσαρμογές που πρέπει να βάζουν. 

 

Η πολύ όμορφη εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις προς τους εξειδικευμένους επιστήμονες και άπαντες έδωσαν ραντεβού για τον Μαραθώνιο της Μεσσήνης την προσεχή Κυριακή…