Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 16:00

ΤΕΝΙΣ: Τα κορίτσια του ΟΑΚ δείχνουν το ταλέντο τους

Γράφτηκε από τον
ΤΕΝΙΣ: Τα κορίτσια του ΟΑΚ δείχνουν το ταλέντο τους

Το Καλαματιανό γυναικείο τένις φαίνεται πως θα έχει λαμπρό μέλλον αν κρίνουμε από τις τελευταίες επιδόσεις των νεαρών αθλητριών του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 4 από τις 32 αθλήτριες του κεντρικού ταμπλό στο Πανελλαδικό Τουρνουά κοριτσιών κάτω των 12 ετών που διεξήχθη το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Τρίπολη ήταν Καλαματιανές! 

Η Μαριάννα Παπακωνσταντίνου, η οποία έκλεισε τα 10 της χρόνια τον περασμένο Νοέμβριο, έδωσε ήδη από την αρχή της σεζόν δυναμικό παρόν, όταν προκρίθηκε στους "8" του Ενωσιακού Πρωταθλήματος στην Πάτρα τον Φεβρουάριο. Μάλισταη επιτυχία ήρθε στην παρθενική της εμφάνιση σε τουρνουά κάτω των 12 ετών της Ομοσπονδίας, αποκλείοντας αθλήτριες που βρίσκονται ψηλότερα στην πανελλήνια κατάταξη. Στο Πανελλαδικό τουρνουά της Τρίπολης, κατάφερε να περάσει την προκριματική φάση και να βρεθεί στο κεντρικό ταμπλό των "32". Το 2016, στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, η Μαριάννα είχε κατακτήσει το "Κολοκοτρώνεια Tennis Open", ενώ ήταν και φιναλίστ σε επίσημο Ενωσιακό τουρνουά. 

 

Η Ξένια Τσάλτα έδειξε την αξία της πέρυσι όταν έχασε στον πόντο την πρόκριση για τους "8" στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 10 ετών, στο οποίο συμμετείχαν 128 αθλήτριες, ενώ η Στέλλα Ρήγα έχει βελτιώσει αισθητά την κατάταξη της, γεγονός το οποίο της επιτρέπει να αποφεύγει τις επίπονες προκριματικές φάσεις στα τουρνουά. Τέλος, η Γκέρη Ασένοβα, με εμπειρία μόλις 2,5 ετών, κατέπληξε για άλλη μια φορά και πετυχαίνοντας την καλύτερη ατομική της επίδοση έφτασε στους "8" στο τουρνουά της Τρίπολης σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή της στα πέντε σημαντικότερα τουρνουά της Αθήνας και Θεσσαλονίκης που είναι για τις καλύτερες αθλήτριες πανελληνίως. Όλες αυτές οι αθλήτριες είναι στα χνάρια της Καλαματιανής Αγγελικής Κουλουμπού, η οποία σε ηλικία 14 ετών στελέχωσε την γυναικεία ομάδα, η οποία κατάφερε την άνοδο στην Β΄ Εθνική κατηγορία τον Δεκέμβριο του 2016 για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου!