Σάββατο, 11 Μάρτιος 2017 19:51

Φοράει τα γιορτινά της η Μεσσήνη για τον Μαραθώνιο Δρόμο

Γράφτηκε από τον

Η Μεσσήνη βάζει και φέτος τα γιορτινά της για να φιλοξενήσει τον 12ο Μαραθώνιο Δρόμο, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 το πρωί από την κεντρική πλατεία. Παράλληλα θα γίνουν και αγώνες 42 χιλιομέτρων δυναμικού βάδην (6.30 π.μ.), 10 χιλιομέτρων (10 π.μ.), καθώς και αγώνας 3 χιλιομέτρων (11.30 π.μ.), με εκκίνηση και τερματισμό επίσης την κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Στη διαδρομή των 42.195 χιλιομέτρων στο Μεσσηνιακό κάμπο, έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 αθλητές και αθλήτριες και στους υπόλοιπους συνολικά 800 

Τη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με την στήριξη της ΕΟΣΛΜΑΥ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με τη στήριξη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών τμήματος Καλαμάτας. Να σημειωθεί ακόμα ότι σήμερα και αύριο θα υπάρχει στην κεντρική πλατεία έκθεση γευσιγνωσίας και περίπτερα με τοπικά αγροτικά προϊόντα. Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης και τόνισαν ότι όλα είναι έτοιμα για τον 12ο Μαραθώνιο.

"Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη και ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν για τον αγώνα και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η οποία διαχρονικά στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου για την προαγωγή του αθλητικού και πολιτιστικού πνεύματος στην περιοχή μας.

Καλούμε τον κόσμο να κάνει τα πεζοδρόμια κερκίδες και να χαρεί μια ημέρα αθλητισμού, αλλά και να βρεθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και προβολής τοπικών προϊόντων.", είπε ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Χρήστος Χριστόπουλος. 

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ , ευχαρίστησε τους διοργανωτές και στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπειρία των κ. Ζαχαρόγιαννη και Ζάννη για την επιτυχία του αγώνα. 

Ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, που έχει συνδέσει το όνομά του με το Μαραθώνιο ως τεχνικός υπεύθυνος , διαπίστωσε ότι: "Ο σπόρος της φυσικής αθλητικής δραστηριότητας έχει μεγαλώσει. Παρότι γίνονται την άνοιξη 7 μαραθώνιοι, θα έχουμε και φέτος πολλές συμμετοχές. Η διαδρομή είναι πολύ καλή, ενώ και οι καιρικές συνθήκες θα βοηθήσουν τους αθλητές για να έχουμε υψηλές επιδόσεις". Ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάννης ζήτησε από τον κόσμο να παρακολουθήσει τον αγώνα ώστε να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες για την ψυχική και σωματική τους δύναμη.

 

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Δημήτρης Βλάσσης σημείωσε ότι ο αγώνας είναι πλέον θεσμός και ευχαρίστησε όλους όσους λαμβάνουν μέρος.  Η Πηνελόπη Γεωργούλια είπε ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών (όπου είναι αρχηγός) θα καλύψει για 10η συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα με 18 εθελοντές ενώ θα υπάρχει και μοτοσικλέτα. Την επιτυχία του φετινού αγώνα προέβλεψε και ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Κρασσακόπουλος, που σημείωσε ότι έχει γίνει η σωστή προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου.