Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 18:02

Στο Μαραθώνιο της Μεσσήνης 30 ευρωπαίοι

Γράφτηκε από τον

Στο Μαραθώνιο της Μεσσήνης συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή και 30 συμπολίτες μας από Ιταλία, Πολωνία και Ουγγαρία, οι οποίοι βρέθηκαν στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος.

Erasmus και για την προώθηση του αθλητισμού και της δια βίου άσκησης. Τους 30 ευρωπαίους φιλοξένησαν από τις 10 έως τις 13 Μαρτίου,  το σωματείο «Η Χαρά του Παιδιού»  σε συνεργασία με τη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) «REKTIS». .Μάλιστα ένας εκ των συμμετεχόντων ο Πολωνός Cypryanski Piotr διακρίθηκε κατακτώντας την πρώτη θέση στα 3.000 μέτρα και την δεύτερη στα 10.000 μέτρα.  Το πρόγραμμα, έδωσε επίσης τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν αξιοθέατα της περιοχής, με την ξενάγηση τους στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, να μάθουν ελληνικούς χορούς και να γευτούν τοπικά προϊόντα. Να σημειωθεί ακόμα ότι η πρώτη ημέρα  του προγράμματος περιελάμβανε μια πεζοπορική διαδρομή 9 χιλιομέτρων και μια πρώτη γνωριμία με το Nordic Walking, έναν λιγότερο γνωστό στην Ελλάδα τρόπο βαδίσματος με τη βοήθεια ράβδων, ο οποίος προσφέρει αποτελεσματική αεροβική προπόνηση λόγω της ενεργοποίησης όλων των ομάδων μικρών και μεγάλων μυών και συμβάλλει στην υιοθέτηση μιας πιο σωστής στάσης καθημερινού βαδίσματος. 

Σημειώνεται ακόμα ότι " Η γνωριμία, η συνεργασία και η καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών επιτυγχάνονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από ανάλογα προγράμματα. Το συγκεκριμένο, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας, υπήρξε μια μοναδική εμπειρία και ολοκληρώθηκε με την ευχή ανάλογες δράσεις με πολλαπλά οφέλη για όλους, συμμετέχοντες και τοπική κοινωνία, να συνεχιστούν και στο μέλλον".