Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 16:35

Με τρεις αθλητές ο ΣΔΥΜ στο Πανελλήνιο Δίαθλου

Γράφτηκε από τον

Με τρεις αθλητές οι οποίοι τερμάτισαν επιτυχώς τόσο στον αγώνα τρεξίματος, όσο και στον αγώνα με το ποδήλατο συμμετείχε ο ΣΔΥΜ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δίαθλου Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι Αριστόδημος Κεφάλας που ήρθε 6ος στη γενική κατάταξη με συνολικό χρόνο 1:06:31.2, ο Δημήτρης Ρούτσης που ήταν 8ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 1:07:06.2 και ο Κωνσταντίνος Κρανιώτης που ήταν 15ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 1:10:43.9.

Ο αγώνας έγινε με απόλυτη επιτυχία και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες την Κυριακή 12 Μαρτίου. Παράλληλα με το Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας 2017 έγινε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων 2017, σε μια διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Ναυτικού Ομίλου Κυπαρισσίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των 5 χιλιομέτρων του τρεξίματος έγινε μέσα στην πόλη με τη ζώνη αλλαγής για το ποδήλατο να περιμένει στην είσοδο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Η διαδρομή των 20 χιλιομέτρων με το ποδήλατο είχε κυκλική κατεύθυνση προς τη Λιναριά και πίσω, 2 κύκλους από 10 χιλιόμετρα ο καθένας. Ο αγώνας ολοκληρωνόταν με τα 2,5 χιλιόμετρα επιστροφής πίσω και μέσα στην πόλη, με την αίσθηση, πια, του αθλούμενου ότι έχει αγωνιστεί σε κάτι παραπάνω από απλό αγώνα!

Οι μικρές ηλικιακά κατηγορίες και τα πολλά παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα είχαν την ευκαιρία να έρθουν «βιωματικά» σε επαφή με όλες τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους και να αισθανθούν κομμάτι της ιστορίας που διδάσκονται από τα βιβλία τους.