Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 15:57

ΚΑΡΑΤΕ: Στην Ισπανία θα διδάξει ο Μπεσσής

Γράφτηκε από τον

 

Στην Ισπανία θα διδάξει και φέτος ο προπονητής του Α.Σ. Καράτε “Ling Sung” Καλαμάτας Βασίλης Μπεσσής. 

Ο Καλαματιανός προπονητής είναι για έκτη συνεχόμενη χρονιά προσκεκλημένος του υπεύθυνου της "Genbu Kai Barcelona" Xavi Araújo.

Σε ένα τετραήμερο σεμινάριο που θα διαρκέσει από τις 30 Μάρτιου έως και τις 2 Απριλίου θα διδάξει τεχνικές Karate, Κobudo και Βatto Do, που αφορούν στη μάχη με σπαθί και με άλλα όπλα του Καράτε. Τα σεμινάρια θα παρακολουθήσουν και δάσκαλοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γερμανία, Πολώνια, Μεγάλη Βρετάνια και άλλες.

Όπως τονίζει ο Μπεσσής σχετικά με τις παραπάνω τεχνικές, η Ιαπωνική φράση Kobudo, μεταφράζεται ως παλαιός (Κο), πολεμικό  (Bu), τρόπος (Do) και αναφέρεται στα αρχαία όπλα. 

Η Ιαπωνική φράση Batto Do, αναφέρεται στην τέχνη της κοπής με κοφτερή λεπίδα (παραδοσιακή Ιαπωνική ξιφομαχία), όπου με ένα σπαθί κόβονται με καταπληκτική ακρίβεια, μπαμπού τυλιγμένα σε ένα βρεγμένο χαλί (για την προσομοίωση ενός σώματος). 

Ο Shihan της Genbu Kai, ο Fumio Demura, ο οποίος στο παρελθόν έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Καλαμάτα, ήταν αυτός που εισήγαγε τις τεχνικές Kobudo και Batto Do στην Genbu Kai και στη συνέχεια στον υπόλοιπο κόσμο.