Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 15:42

Μεγάλη συμμετοχή και φέτος στο Taygetos Challenge

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη συμμετοχή δρομέων πραγματοποιήθηκε και φέτος το Taygetos Challenge στην Καρδαμύλη. 

Μια διοργάνωση που προσέλκυσε εκατοντάδες αθλητές και επισκέπτες της Μάνης, με τον Δήμο Δήμο Δυτικής Μάνης αρωγό στην προσπάθεια του υπεύθυνου διοργάνωσης 2407 Mountain Activities.

Οι διαδρομές ήταν ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις.

Την Marathon με συνολικό μήκος 37.4 χλμ και 2.320 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Την Experience με 20 χλμ μήκος και Υ+ 1120 μέτρα και τη Fun με 5 χλμ μήκος και Υ+ 200 μέτρα.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε το Σάββατο μεσημέρι με το VerticalSpeed (650 μέτρα με Υ+ 150 μέτρα) στο οποίο όπως κάθε χρόνο συμμετείχαν οι μικροί φίλοι του αγώνα. 

Στο μαραθώνιο δρόμο, την Marathon, συμμετείχαν 198 αθλητές. Πρώτος ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και ακολούθησαν κατά σειρά οι Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος, Σταύρος Στεφάνης, Σταύρος Μπαλιώτης, Γλυκερία Τζιάτζια, Ηλίας Σαγκριώτης, και Γιώργος Μπατας ενώ 11ος ήταν ο Βασίλης Μίχος του ΣΔΥΜ. 

Στο VerticalSpeed συμμετείχαν 175 αθλητές. Πρώτος ήταν ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος και ακολούθησαν κατά σειρά οι Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιώργος Διαλεκτός, Νίκος Πονηρέας, Χρήστος Παπαδογεωργος, Αθανάσιος Παγουνάδης. 

Η fun είχε 103 συμμετοχές με την πρώτη εξάδα να απαρτίζεται κατά σειρά από τους Μάρκο Μπαρμπετσέα, Δημήτρη Ρούτση, Στράτο Μουστακέα, Άγγελο Ελέζι, Νίκο Χιουρέα, Κωνσταντή Καλογιάννη. 

 

Η Experience είχε 191 συμμετοχές με την πρώτη εξάδα να απαρτίζεται κατά σειρά από τους Αθανάσιο Παγουνάδη, Νίκο Πονηρέα, Στέφανο Σερεμέτη, Γιάννη Μαργαρίτη, Νίκο Δημητριάδη και Αρίωνα Φλαούνα.