Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 19:53

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πεζοπορία στη Λακωνική Μάνη

Γράφτηκε από τον

Την περασμένη Κυριακή οι περιηγητές του καλαματιανού Συλλόγου Ευκλή είχαν προσκαλέσει την Αθηναϊκή ομάδα ''Φύση και Περιπέτεια'' και εξόρμησαν από κοινού στην Λακωνική Μάνη.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή της Σπηλαιώτισσας στο χωριό Κελεφά, διέσχισαν το Φαράγγι Μυλολάγκαδο ή Σπηλαιώτισσας και απόλαυσαν το θαλασσινό μπάνιο τους στην παραλία Καραβοστάση.

Η ανακοίνωση του Ευκλή αναφέρει: 

"Το Μοναστήρι γνωστό με το όνομα ''Παναγιά Σπηλιώτισσα'' έχει θρησκευτικό ενδιαφέρον , βρίσκεται στη μέση του δρόμου Κελεφά - Κρυονερίου, προς τα βόρεια και ανήκει στην δικαιοδοσία του Πανάγιου Τάφου. Στα βορειοδυτικά ανοίγεται απότομη χαράδρα, που χωρίζει το χωριό Κελεφά από την Ομηρική κωμόπολη του Οιτύλου (Βοίτυλο), αυτό το Φαράγγι με την πυκνή βλάστηση διέσχισαν οι πεζοπόροι, το Φαράγγι Μυλολάγκαδο, εκεί παλιά υπήρχαν 18 νερόμυλοι και τροφοδοτούσαν με νερό όλη την Μάνη. Το άγριο τοπίο της Λακωνικής Μάνης δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο».

Ακολουθεί πεζοπορία στην Αρκαδία

Η επόμενη πεζοπορία του Ευκλή είναι προγραμματισμένη για τις 23 Απριλίου στην Αρκαδία. Συγκεκριμένα, θα πεζοπορήσουν σε μονοπάτι του φημισμένου Menalon Trail. Θα γίνει ακόμη πεζοπορία από την Ιερά Μονή Κερνίτσας (840μ. υψόμετρο) έως τα Μαγούλιανα (1360μ. υψόμετρο) καθώς και επίσκεψη και περιήγηση στο χωριό Βαλτεσινίκο.