Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 13:40

ΣΚΑΚΙ: Ο ΝΟΚ τίμησε τον Στάθη Καρέλια

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Ο ΝΟΚ τίμησε τον Στάθη Καρέλια

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διήμερο οι σκακιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Την Κυριακή το απόγευμα στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων παρουσία πλήθος κόσμου, παιδιών και γονέων, ο διεθνής μετρ, επαγγελματίας δάσκαλος προπονητής σκακιού, παιδοψυχολόγος και συγγραφέας σκακιστικών βιβλίων Ηλίας Κουρκουνάκης είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα "Σκακιστική σκέψη και ανάπτυξη του χαρακτήρα". 

Επιτυχημένη εκδήλωση με τον διεθνή μετρ Ηλία Κουρκουνάκη

Ο κ. Κουρκουνάκης μίλησε για τα οφέλη των παιδιών στην ενασχόληση με το σκάκι, λέγοντας πως στο σκάκι χωρίς σχέδιο χάνεις και πως τα παιδιά μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τη νίκη και την ήττα, ενώ τα βοηθά να λύνουν προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή.

Παράλληλα ανέφερε πως στο σκάκι υπάρχει ισοτιμία αγοριών-κοριτσιών και πως είναι ένα άθλημα που αναμειγνύει τις ηλικίες, ενώ βοηθά τους διαγωνιζόμενους να επιλύουν προβλήματα από το τέλος προς την αρχή.

Νωρίτερα οι διοργανωτές τίμησαν τον Μεσσήνιο επιχειρηματία Στάθη Καρέλια, ο οποίος έδωσε το "παρών" στην όμορφη εκδήλωση μαζί με την σύζυγο του Σύλβια.

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας έδωσε στον κ. Καρέλια έναν πίνακα με θέμα το σκάκι, ενώ η έφορος του τμήματος σκακιού του ΝΟΚ Τούλα Χατζηπαναγιώτου Τσιάλα του έδωσε ένα βιβλίο για το σκάκι του κ. Διαμαντέα.

Μάλιστα ο κ. Κακαλίκας ευχαρίστησε τον κ. Καρέλια για την συμπαράσταση του στα τμήματα του ΝΟΚ, ενώ η κ. Χατζηπαναγιώτου Τσιάλα επισήμανε πως είναι δίπλα στο τμήμα σκάκι του ΝΟΚ από την ίδρυση του το 2002 και τους στηρίζει ηθικά και υλικά.

Η Κυριακάτικη εκδήλωση είχε ανοίξει με αγώνες επίδειξης σιμουλτανέ για παιδιά από τους Η. Κουρκουνάκη και Θ. Τσεκούρα. 

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, ενώ στο τέλος υπήρχε πλούσιος μπουφές για τους παρευρισκόμενους.

 

Χθες Μ. Δευτέρα το πρωί ο κ. Κουρκουνάκης έκανε σεμινάριο στην αίθουσα της Σκακιστικής Ακαδημίας του ΝΟΚ, ολοκληρώνοντας ένα επιτυχημένο διήμερο γύρω από αυτό το πνευματικό παιχνίδι.