Σάββατο, 15 Απρίλιος 2017 17:22

Τουρνουά τένις στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Το 3ο Εαρινό Τουρνουά Τένις Οπεν Επιπέδων διοργανώνει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Μεσσήνης.

 

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου.

 

Οι κατηγορίες και ο τρόπος διεξαγωγής, όπως αναγράφονται στην προκήρυξη του συλλόγου είναι οι εξής:

 

Μονά: Division 1: Ανδρών/Γυναικών Προχωρημένων.

 

Division 2: Ανδρών/Γυναικών Προχωρημένων (ΙΤΝ 5,6 – 6,99).

 

Division 3: Ανδρών/Γυναικών (ITN 7-8,5).

 

Division 4: Ανδρών/Γυναικών (ITN 8,5+).

 

Διπλά: Ανδρών – Γυναικών – Μικτά (ανάλογα με τις συμμετοχές).

 

Οι αθλητές μπορούν να αγωνισθούν σε μία μόνο κατηγορία και η κατάταξη τους θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του 9ου ΟΡΕΝ Επιπέδων που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας. Από το 2017 σε συνεργασία με τον ΟΑΚ, στη σειρά τουρνουά ΟΡΕΝ Επιπέδων, θα μεταβάλλεται το επίπεδο του κάθε συμμετέχοντα, σε κάθε αγώνα, ανάλογα με τη νίκη/ήττα και το επίπεδο του αντιπάλου Σε περίπτωση που δεν δηλωθούν τουλάχιστον 6 συμμετοχές σε κάποια κατηγορία, δεν διεξάγεται η συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στην αμέσως ανώτερη κατηγορία (εάν το επιθυμούν).

 

Το τουρνουά θα διεξαχθεί με το σύστημα των Ομίλων στην πρώτη φάση και νοκ άουτ στην τελική φάση (κυρίως ταμπλό). Από κάθε όμιλο θα προκριθούν στο κυρίως ταμπλό οι δύο πρώτοι κάθε Ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύον με τη σειρά ή διαφορά set – διαφορά game. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα 2 νικηφόρα σετ των 6 game (6-6, tiebreak των 7 πόντων) & Champions-Tiebreak (10p) το 3ο σετ. Μόνο οι τελικοί όλων των κατηγοριών παίζουν κανονικό τρίτο σετ αν χρειαστεί. Η κατηγορία Division 3 Γυναικών παίζει ένα νικηφόρο σετ στα 6 game (με tiebreak στο 6-6). Στα διπλά, ισχύει το No-Ad (receiverschoice).

 

Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει σήμερα M. Σάββατο (6 μ.μ.) στα γήπεδα του Ομίλου Αντισφαίρισης Μεσσήνης και θα μπορέσει να την παρακολουθήσει οποίος επιθυμεί.