Δευτέρα, 17 Απρίλιος 2017 12:56

Το Σάββατο 29 Απριλίου ο Γύρος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο φετινός Γύρος Καλαμάτας.

Διοργανωτής και του 17ου Γύρου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ενώ ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος  στο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας) με σύνθημα «Κάνε τη λευχαιμία παρελθόν».

Ο Γύρος της Καλαμάτας των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος ενώ ο αγώνας των 2 χιλιομέτρων για παιδιά και γονείς θα ξεκινήσει στις 6.35 μ.μ.

"Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας", αναφέρει το κάλεσμα των διοργανωτών στον κόσμο.

Συνδιοργανωτής του ΣΔΥΜ θα είναι  η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ ο αγώνας θα γίνει υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Υποστηρικτές είναι οι Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας, Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Η διαδρομή θα είναι γρήγορη, επίπεδη, 8 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία. Αφετηρία στην κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην κεντρική πλατεία.

Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά ένα (1) χιλιόμετρο, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.

Κατά μήκος της διαδρομής των 10 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων στα 5 & 7,5 χλμ. με νερά και ισοτονικά.

 Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες δρόμου και δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ., έχουν οι αθλητές-αθλήτριες, που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 1999 και έπειτα).

ΟΙ εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τις 13 Μαρτίου και γίνονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Πέμπτη 27/04/17.

Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

Για τον παιδικό αγώνα δεν απαιτείται εγγραφή.

Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5€ από τη γραμματεία του αγώνα στη κεντρική πλατεία Β. Γεωργίου από τις 11:00 μέχρι τις 18:00.

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 2 χλμ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση.

 

Μέρος εσόδων από τα χρήματα που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, θα διατεθούν στο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας).