Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 17:02

Αγώνας κατάβασης με ποδήλατο στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Αγώνας κατάβασης στην πόλη της Κυπαρισσίας με ποδήλατο, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαϊου.

Τον αγώνα “Kyparissia Urban Downhill Race’’ προκηρύσσει  ο Δήμος Τριφυλίας με την υποστήριξη του «Natura Club Hotel&Spa».  Ενώ, όπως αναφέρεται στην σχετική προκήρυξη, σχεδιαστής-κατασκευαστής της διαδρομής είναι ο  Πανελλήνιος πρωταθλητής κατάβασης Δάνης Καραμιχαηλίδης και επίσης κατασκευαστής της διαδρομής είναι και ο Λάμπρος Φακιόλας.

Η διαδρομή κατάβασης του αγώνα είναι μήκους περίπου 1.400 μέτρα και υψομετρικής διαφοράς 165 μέτρα , η οποία ξεκινάει πλησίον της δεξαμενής ύδρευσης της Κυπαρισσίας και καταλήγει στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. Η διαδρομή είναι μέσης τεχνικής δυσκολίας, με ξύλινες και κατασκευές, σκάλες και παραδοσιακά καλντερίμια και είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα κατάβασης Downhill με ελάχιστη προτεινόμενη διαδρομή αναρτήσεων 150 χιλιοστά μπρος-πίσω. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της και θα υπάρχει προειδοποιητική σήμανση σε όλα τα δύσκολα, τα επικίνδυνα και τα περίεργα σημεία της. Επίσης, όπου κριθεί απαραίτητο, θα υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές (chicken runs) στα δυσκολότερα κομμάτια της διαδρομής. Στα πολύ επικίνδυνα σημεία της θα υπάρχουν τοποθετημένα προστατευτικά στρώματα και κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κριτές και ομάδες διάσωσης.

Σίγουρα πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση για την περιοχή που γίνεται για πρώτη φορά και αναμένεται να προσελκύσει τους λάτρεις του ποδηλάτου και των καταβάσεων και όχι μόνο.

 

Κ.Μπ.