Κυριακή, 30 Απρίλιος 2017 15:22

ΣΚΑΚΙ: Ο δρόμος για την άνοδο του ΣΟ Φιλιατρών στην Α' εθνική

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Ο δρόμος για την άνοδο του ΣΟ Φιλιατρών στην Α' εθνική

Την άνοδό - επιστροφή στην Α' εθνική πανηγύρισε πρόσφατα ο Σκακιστικός Ομιλος Φιλιατρών, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκάκι Περιφέρειας Πελοποννήσου (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής).  Οι εν λόγω αγώνες έγιναν στο Ξενοδοχείο Tripoli City, της Τρίπολης, το τριήμερο 21- 23 Απριλίου και έλαβαν μέρος οκτώ ομάδες της Πελοποννήσου (πλην νομού Αχαΐας).


Ο Σ.Ο. Φιλιατρων με ανακοίνωσή του περιγράφει το πως έφθασε ο σύλλογος στην άνοδο.
"Ο Σ.Ο. Φιλιατρών ξεκίνησε τους αγώνες την Παρασκευή το απόγευμα με συντριπτική νίκη 9-1 επί της διοργανώτριας Τρίπολης (8 νίκες – 2 ισοπαλίες, σε 10 σκακιέρες) και συνέχισε με εξίσου επιβλητική νίκη, το Σάββατο το πρωί, επί του ισχυρού Κρανιδίου με 8-2. Το σημαντικότερο όμως αποτέλεσμα ήταν η καθαρή και άνετη επικράτησή του, το Σάββατο το απόγευμα, επί του βασικού του αντιπάλου και πολυπρωταθλητή, Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας, με το επιβλητικό 7,5 – 2,5. Η χαλάρωση, την Κυριακή το πρωί, και η οριακή ήττα από τον Περσέα Άργους με 4,5 – 5,5 ευτυχώς δεν είχε συνέπειες, αφού στον τελευταίο γύρο επιβλήθηκε άνετα του Μελισσίου Κορινθίας με 9 – 0 και κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδό του στην Α΄ Εθνική για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Το επίτευγμα δείχνει ότι το περσινό κατόρθωμα δεν ήταν φωτοβολίδα, αλλά απεναντίας τα μεγάλα σκορ (συνολικό φετινό σκορ: 38 - 11, έναντι
30 – 19,5 περσινό) και η άνετη επικράτηση δείχνουν ότι το δέσιμο και την άνοδο της ομάδας.
Για το Σ.Ο. Φιλιατρών αγωνίστηκαν, κατά σειρά σκακιέρας, οι εξής
αθλητές και είχαν τα ακόλουθα ατομικά αποτελέσματα: Γεωργανάς Παναγιώτης (3,5 στα 5), Χάραρης Γεώργιος (4,5 στα 5), Κυριακόπουλος Αντώνης (4 στα 5) , Φωτεινόπουλος Χαράλαμπος (2 στα 3), Σαλακάς Φώτης (1 στα 2), Ίσπας Ευγενία (3 στα 5), Τριαντοπούλου Αφροδίτη (3 στα 5), Ταγκαλάκη Ιωάννα (4 στα 5), Αντωνόπουλος Παναγιώτης (4,5 στα 5), Κορμάς Γεώργιος (5 στα 5), και Τάνεβ-Σαρδέλης Οδυσσέας (3,5 στα 5). Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αποστολόπουλος Παναγιώτης".
Ακόμα ο Σ.Ο. Φιλιατρών στέκεται στην απόδοσή των μικρών σε ηλικία αθλητών: " Τα αποτελέσματα της ομάδας δείχνουν ότι όλοι οι παίκτες είχαν πολύ καλή απόδοση, όμως, πρέπει να επαινέσουμε ιδιαίτερα την προσπάθεια των νεαρών σκακιστών και σκακιστριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις μικρότεροι σκακιστές του Σ.Ο. Φιλιατρών είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στην σκακιέρα τους, ο δε Κορμάς Γεώργιος με 5 νίκες σε 5 αγώνες είχε καλύτερο αποτέλεσμα του τουρνουά. Η επιτυχία του Σ.Ο. Φιλιατρών  επιτεύχθηκε χάρις στην σοβαρή, σταθερή και επίπονη προσπάθεια όλων των παικτών, το κλίμα ομοψυχίας και προσήλωσης στο στόχο που υπήρχε, αλλά και στην αμέριστη συμπαράσταση (πρακτική και οικονομική) των συνοδών των μικρών σκακιστών".
Στον επίλογο ο Σ.Ο. Φιλιατρών ευχαριστεί τους αθλητές, τους γονείς, και ιδιαίτερα τους χορηγούς για τη πολύ σημαντική βοήθεΙα και περιμένει στήριξη και από άλλους φίλους τους και φορείς τη νέα σεζόν όπου υπάρχει η πρόκληση της Α' εθνικής και τα έξοδα είναι τετραπλάσια από τα αντίστοιχα της συμμετοχής στους αγώνες της Περιφέρειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ