Σάββατο, 29 Απρίλιος 2017 11:41

Σήμερα ο 17ος Γύρος της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Γιορτή του αθλητισμού σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα καθώς θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος ετήσιος Γύρος της πόλης.


Και ο φετινός αγώνας, ο 17ος, διοργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας και αναμένεται να έχει ρεκόρ συμμετοχών καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες της Καλαμάτας και όχι μόνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας) με σύνθημα «Κάνε τη λευχαιμία παρελθόν».
Ο Γύρος της Καλαμάτας των 10 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ.
Μισή ώρα νωρίτερα, στις 6 μ.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος των 10 χιλιομέτρων ενώ ο αγώνας των 2 χιλιομέτρων για παιδιά και γονείς θα ξεκινήσει στις 6.35 μ.μ.
Οι διοργανωτές έχουν καλέσει όσουςσυμμετέχουν στο Γύρο να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία από τις 5.30 μ.μ.
Η διαδρομή θα είναι γρήγορη, επίπεδη, 8 από τα 10 χλμ. δίπλα στην παραλία. Αφετηρία στην κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην κεντρική πλατεία.
Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν την ημέρα του αγώνα μέχρι τις 6 μ.μ. ενώ για τον παιδικό αγώνα δεν απαιτείται εγγραφή.
Να σημειωθεί πως όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5 ευρώ από τη γραμματεία του αγώνα στη κεντρική πλατεία, σήμερα Σάββατο από τις 11 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ.
Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 2 χλμ. είναι ελεύθερη χωρίς επιβάρυνση.
"Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας", αναφέρει το κάλεσμα των διοργανωτών στον κόσμο.
Συνδιοργανωτής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είναι  η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ ο αγώνας θα γίνει υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Υποστηρικτές είναι οι Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Καλαμάτας, Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Μέρος εσόδων από τα χρήματα που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, θα διατεθούν στο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας).