Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 18:04

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πεζοπόρησαν στην Αρκαδία

Γράφτηκε από τον
ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πεζοπόρησαν στην Αρκαδία

 

Την Κυριακή 23 Απριλίου τα μέλη του πεζοπορικού τμήματος του Ευκλή βρέθηκαν στην Αρκαδία, μαζί με την Αθηναϊκή ομάδα ''Φύση και Περιπέτεια'' και πεζοπόρησαν από κοινού το δασικό μονοπάτι, 8.30 χλμ. από την Ιερά Μονή Κερνίτσας (840μ. υψόμετρο) έως τα ορεινά Μαγούλιανα (1360μ. υψόμετρο).

Πρώτα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κερνίτσας και κατόπιν διάβηκαν το φημισμένο μονοπάτι ''Menalon Trail'', το οποίο χρησιμοποιούσαν τα παλιά χρόνια οι ντόπιοι για τις μετακινήσεις τους από χωριό σε χωριό, καθώς επίσης και για την μεταφορά των προϊόντων τους.

Η πεζοπορία τους ήταν μέσα σε βοσκοτόπια, σε πυκνό ελατοδάσος, όπου συνάντησαν στα μέσα της διαδρομής το ''Ασκηταριό της Σφυρίδας''.

Οπως αναφέρουν οι άνθρωποι του Ευκλή, "έχει γίνει σημαντική δουλειά στην σηματοδότηση στο μονοπάτι ''Menalon Trail'' από τους ντόπιους, οι οποίοι είναι αρκετά φιλόξενοι. Το συγκεκριμένο μονοπάτι αποτελεί πηγή ζωής και τουρισμού για την τοπική κοινωνία των ορεινών χωριών του Μαινάλου". 

Επόμενη πεζοπορική εξόρμηση των περιηγητών του ''Ευκλή'' στις 7 Μαϊου είναι η επίσκεψη στη Βραχοπαναγίτσα και πεζοπορία έως το Φράγκικο Κάστρο Μίλα.

 

Με την επιστροφή στο εκκλησάκι της Βραχοπαναγίτσας, θα κάνουν πικ-νικ δίπλα από τον ποταμό Ξάστερο. Οπως όλα τα μέλη του πεζοπορικού λένε: ''Ο Ευκλής είναι μια μεγάλη οικογένεια''.