Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 17:13

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σε αγώνες υπεραπόστασης Κουτσιούκος και Πατεράκης

Γράφτηκε από τον
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σε αγώνες υπεραπόστασης Κουτσιούκος και Πατεράκης

Με κεντρικό σύνθημα «Τρέξε με την Ιστορία», το αθλητικό σωματείο Ολύμπιοι και η οργανωτική ομάδα διοργάνωσαν τον 6° Διεθνή αγώνα δρόμου Δολιχος Δελφοί - Ολυμπία που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 28-30 Απριλίου.

Η εκκίνηση δόθηκε το απόγευμα της 28ης Απριλίου μπροστά από τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και ο τερματισμός έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο αγώνας έχει μήκος 255 χιλιόμετρα και η διαδρομή περιλάμβανε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό δασικούς δρόμους, χωματόδρομους και μονοπάτια, αλλά και αρκετά τμήματα με ασφαλτοστρωμένους δρόμους που συνδέουν την κεντρική Ελλάδα με την Πελοπόννησο μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντίρριου.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 51 Υπεραθλητές από επτά χώρες της Ευρώπης για να τερματίσουν τελικά μόνο οι 15, δείχνοντας τη πόσο μεγάλη προσπάθεια έπρεπε να καταβάλουν οι αθλητές για να τερματίσουν στο χρονικό όριο των 48 ωρών που είχε θέσει η διοργάνωση.

Μέσα στους 15 επιτυχώς τερματίσαντες ήταν ο υπεραθλητής και Σπαρταθλητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Γιώργος Κουτσιούκος που για άλλη μια φορά έδειξε τις μεγάλες του αρετές και τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις του και κατέλαβε την 6η θέση, σημειώνοντας συνολικό χρόνο 42:56:47".

Παράλληλα όμως με το μεγάλο αγώνα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στους αγώνες υπεραπόστασης και ο 1ος αγώνας «Πάμε Ριο 2017» στη διαδρομή από τους Δελφούς έως το Ρίο συνολικού μήκους 111 χιλιόμετρα και διάρκεια 16,5 ώρες.

Έγινε δίπλα στον Κορινθιακό κόλπο με ωραία περάσματα από παραθαλάσσιους οικισμούς, αλλά και τη νέα γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, ενώ η διαδρομή περιλάμβανε 102 χιλιόμετρα άσφαλτο και 9 χιλιόμετρα χωματόδρομο. Συνολικά είχε θετική υψομετρική διαφορά 825 μέτρα και αρνητική 1350 μέτρα.

Συνολικά 35 αθλητές δήλωσαν συμμετοχή, αλλά μόνο οι 24 αθλητές τερμάτισαν εντός χρονικού ορίου και τρεις εγκατέλειψαν τον αγώνα.

 

Για το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετοχή είχε ο αθλητής Στέφανος Πατεράκης, ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά τόσα πολλά χιλιόμετρα. Τερμάτισε επιτυχώς στην 15η θέση με συνολικό χρόνο 14:56:30".