Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 14:19

ΠΑΛΗ: Η Μεσσήνη κέρδισε και πάλι το στοίχημα - Σκέψεις για τουρνουά στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
ΠΑΛΗ: Η Μεσσήνη κέρδισε και πάλι το στοίχημα - Σκέψεις για τουρνουά στην Αρχαία Μεσσήνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης το πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης παμπαίδων - παγκορασίδων.

Ηταν η δεύτερη χρονιά που φιλοξενείται μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στον τόπο μας και το ευχάριστο ήταν πως όλα πήγαν καλά, με την Μεσσήνη να κερδίζει το στοίχημα. Διοργανωτής του πανελληνίου πρωταθλήματος ήταν ο Αθλητικός Σύλλογος Μεσσηνίας "Αριστόδημος" που ιδρύθηκε πριν ένα χρόνο και σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει με αθλητές σε επίσημους αγώνες. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Μεσσήνης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης. Στους αγώνες έλαβαν μέρος πάνω από 300 αθλητές και αθλήτριες από 60 συλλόγους της χώρας, με τους θεατές να απολαμβάνουν πλούσιο θέαμα από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Χαρακτηριστικό πως υπήρχαν σύλλογοι από την Κατερίνη, την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τις Σέρρες, την Δράμα, την Αθήνα, τα Γιάννενα, την Καβάλα, την Χαλκίδα. Ακόμη το παρών έδωσαν τέσσερις σύλλογοι από την Κρήτη, ενώ από την Πελοπόννησο υπήρχαν παρουσίες από την Πάτρα, τον Πύργο και την Σπάρτη. 

Το Σάββατο το πρωί έγιναν οι προκριματικοί αγώνες και μετά τις 5 το απόγευμα άρχισαν οι τελικοί σε όλες τις κατηγορίες. Στη Μεσσήνη βρέθηκε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πάλης Δημήτρης Τραμπάκουλας που μίλησε στην "Ε" για τους αγώνες. Χαρακτήρισε άψογo το πρωτάθλημα από οργανωτικής πλευράς και έδωσε τα εύσημα στους ανθρώπους του "Αριστόδημου" για το μεράκι και την προσπάθεια που έκαναν. Είπε πως και του χρόνου το εν λόγω πρωτάθλημα θα γίνει και πάλι στη Μεσσήνη. 

 

Επιπλέον ο κ. Τραμπάκουλας εκμυστηρεύτηκε πως υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις ώστε να φιλοξενηθεί ένα τουρνουά πάλης στην Αρχαία Μεσσήνη! Η πάλη άλλωστε είναι ένα από τα πιο αρχαία αθλήματα και ταιριάζει απόλυτα με τον ιερό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και ένα τέτοιο τουρνουά θα αναδείκνυε την περιοχή.