Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 19:24

Ξεχωριστό θέαμα στον αγώνα κατάβασης με ποδήλατο στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Με επιτυχία διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο το Kyparissia Urban Downhill Race, αγώνες κατάβασης με ποδήλατο όπου περισσότεροι από σαράντα συμμετέχοντες αθλητές προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα.

Με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και ελιγμούς κινούμενοι σε στενά δρομάκια , καλντερίμια , πάνω σε σκαλιά , με άλματα σε διάφορα σημεία , διαγωνίστηκαν για την πιο γρήγορη κατάβαση από το ύψος της δεξαμενής της πόλης μέχρι και την κεντρική πλατεία που ήταν ο τερματισμός.

Οι αγώνες πρωτόγνωροι για την περιοχή διοργανώθηκαν από το Δήμο Τριφυλίας με την υποστήριξη του Natura Club Hotel&Spa αλλά και των Συλλόγων της πόλης, ενώ σχεδιαστής της διαδρομής ήταν ο πανελλήνιος πρωταθλητής κατάβασης Δάνης Καραμιχαηλίδης, την οποία κατασκεύασε μαζί με τον Λάμπρο Φακιόλα.

Τον ταχύτερο χρόνο από όλους καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη όσο και στην κατηγορία elite έκανε ο Ιωάννης Ιωάννου με 2΄,54΄΄.

Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία είναι: 

Elite 

Ιωάννης Ιωάννου 2,54 

Ελισαίος Γούβης  2,55

Λάμπρος Φακιόλας 3,05

Juniors 

Μάριος Μιχαήλ Νικολόπουλος 3,01

Γεώργιος Θεοδωρόπουλος  3,10

Χρήστος Καρβούνης  3,12

Master

Δημήτρης Κανελλόπουλος 3,09

Κώστας Καλοχαιρέτας  3,15

Αλέξανδρος Υμέρη  3,16

E-bikes 

Βασίλης Δαλέζιος 2,58

Veteran 

Γεώργιος Μάνθος 3,28

Πέτρος Κόλλιας 3,39

Αντώνης Συριανός  3,45

Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος, Γιάννης Κατσούλας, Γιάννα Κωνσταντέλου, Γιάννης Μερκούρης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, η ΤΣ Παναγιώτα Τζαβάρα - Τσουμάνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, ο κύριος υποστηρικτής των αγώνων Αντώνης Τζαναβάρης.

Να σημειώσουμε τέλος ότι καταχειροκροτήθηκε η συμμετοχή του μικρότερου αθλητή, μόλις 4,5 χρονών, του μικρού Μιχαλάκη.

 

Κ.Μπ.