Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 15:44

Τρεις αθλητές του ΣΔΥΜ έτρεξαν στο 2° ορεινό "Panachaiko Τrail 2017"

Γράφτηκε από τον

 

Στο Παναχαϊκό όρος στην Αχαΐα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο 2ος ορεινός αγώνας τρεξίματος με την επωνυμία «Panachaiko Trail 2017».

Τον αγώνα διοργάνωσε η Πολιτιστική Δράση Βραχνεΐκων με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την Κυριακή 7 Μαΐου και περιελάμβανε δύο διαδρομές, οι οποίες είχαν αφετηρία το Πουρναρόκαστρο.

Η πρώτη διαδρομή των 16 χλμ. ήταν η πιο μικρή και πιο εύκολη θεωρητικά και κινήθηκε σε υψόμετρο 762 μέτρων, ενώ ήταν μέτριας δυσκολίας. Η δεύτερη διαδρομή ήταν πιο απαιτητική με τους δρομείς να πρέπει να διανύσουν 20 χλμ. και να ανέβουν σε υψόμετρο 1.450 μέτρων. Πάνω από 300 δρομείς που ήρθαν από την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, τη Δυτική Ελλάδα και άλλες πόλεις της χώρας, έλαβαν μέρος και έτρεξαν στο Παναχαϊκό, μέσα στη φύση απολαμβάνοντας τις ομορφιές του άγριου τοπίου αλλά και της ξεχωριστής θέας από ψηλά.

Μεταξύ των αθλητών και τρία μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, οι οποίοι συμμετείχαν και τερμάτισαν επιτυχώς στον μεγάλο αγώνα των 20 χιλιομέτρων. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο οποίος συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τερματίζοντας στην 18η θέση σημειώνοντας χρόνο 2:43:47 και οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε αγώνα βουνού, Νικόλαος Τζαμουράνης και Σωτήρης Κανελλόπουλος, οι οποίοι τερμάτισαν με χρόνους 3:11:24 και 3:15:08 αντίστοιχα.

Στο "1ο Veikou Trail" η Λίνα Σταθοπούλου

Η Sportevent με την συνεργασία του Δήμου Γαλατσίου, διοργάνωσαν την Κυριακή 7 Μαΐου τον αγώνα δρόμου με την επωνυμία "1ο Veikou Trail".

Πρόκειται για την πρώτη χρονιά διεξαγωγής ενός αγώνα «ορεινού» τρεξίματος που η διεξαγωγή του έγινε γύρω και μέσα στο λόφο του άλσους Γαλατσίου και είχε δύο αγώνες, αυτών των 5 και 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Οι Trail διαδρομές, ήταν χωμάτινες και είχαν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού το γήπεδο στίβου εντός του Άλσους Βεΐκου.

Η Λίνα Σταθοπούλου, μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, ήταν εκεί, συμμετείχε στον αγώνα των 10χλμ και τερμάτισε επιτυχώς.

 

Συνολικά και στους δύο αγώνες έτρεξαν και τερμάτισαν επιτυχώς 180 δρομείς.