Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 11:42

Στην Αρχαία Μεσσήνη οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες στίβου

Γράφτηκε από τον
Στην Αρχαία Μεσσήνη οι πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες στίβου

 

Το Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης θα φιλοξενήσει σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο τους πανελλήνιους αγώνες αθλοπαιδειάς κλασικού αθλητισμού για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων!

Μια διοργάνωση της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας που θα γίνει για πρώτη φορά στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν και τις δύο ημέρες στις 9.30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν περίπου στις 2 μ.μ.

Τα αγωνίσματα για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων θα είναι: Δρόμος ενός σταδίου, δρόμος δύο  σταδίων, μήκος άνευ φοράς, ρίψη λίθου – σφαίρας.

Τα αγωνίσματα για μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων θα είναι: 

Δρόμος ενός σταδίου, δρόμος δύο  σταδίων, δρόμος τεσσάρων σταδίων, μήκος άνευ φοράς,  ρίψη λίθου – σφαίρας.

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν για τα Δημοτικά Σχολεία οι γεννηθέντες/θείσες τα έτη 2005 – 2006 – 2007, για τα Γυμνάσια οι γεννηθέντες/θείσες τα έτη 2002 – 2003 – 2004 και για τα Λύκεια οι γεννηθέντες/θείσες τα έτη 1999-2000-2001. 

Το κάθε σχολείο μπορεί  να συμμετάσχει με έως οκτώ μαθητές και οκτώ μαθήτριες σε κάθε αγώνισμα οι οποίοι θα επιλέγονται από διαδικασίες του ίδιου σχολείου.

 

Ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε ένα μόνο δρομικό αγώνισμα και σε ένα εκ των ρίψεων και αλμάτων.