Σάββατο, 13 Μάιος 2017 11:18

Η Αρχαία Μεσσήνη φιλοξένησε τους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να αγωνιστούν σε ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο είχαν χθες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από τη Μεσσηνία αλλά και άλλους νομούς, κυρίως της Πελοποννήσου.

Οι "1οι Πανελλήνιοι αγώνες αθλοπαιδειάς κλασικού αθλητισμού για μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων" φιλοξενήθηκαν στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, σε μια πετυχημένη διοργάνωση της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Περισσότερα από 300 παιδιά από σχολεία της Μεσσηνίας αλλά και άλλων νομών όπως Αρκαδία, Λακωνία και Κεφαλλονιά αγωνίστηκαν στο Αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης συνδυάζοντας αθλητισμό και εκπαιδευτική εκδρομή. 

Τα παιδιά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε αγώνες δρόμους ενός, δύο και τεσσάρων σταδίων, στο μήκος άνευ φοράς και την ρίψη λίθου-σφαίρας και δεν έκρυβαν την χαρά και ικανοποίηση τους για την πρωτόγνωρη εμπειρία.

Το ίδιο ικανοποιημένος ήταν και ο διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτης Μπουγάς που τόνισε πως στόχος είναι η διοργάνωση να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια και να γίνει θεσμός: "Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πάρα πολύ που αγωνίστηκαν στο Αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης. Ηταν μια ωραία διοργάνωση την οποία θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Στόχος μας είναι να καθιερωθούν οι αγώνες και να γίνουν θεσμός", τόνισε ο κ. Μπουγάς.